понеділок, 03 грудня 2012 07:15

У вінницьких класах "Безпечного інтернету "Київстар" вивчали правила поведінки в мережі

Автор: Фото: Поліна РОМАНОВА
  Учні з техліцею читають поради від ”Київстар” — не залишати в мережі своїх даних, оминати платні сайти
Учні з техліцею читають поради від ”Київстар” — не залишати в мережі своїх даних, оминати платні сайти

Національний оператор телекомунікацій "Київстар" із 2009 року системно реалізує соціальну програму "Безпека дітей в інтернеті". Високошвидкісний інтернет від "Київстар" відкриває нові можливості для застосування інноваційних технологій у школах.

21 листопада у Вінниці "Київстар" спільно з міськрадою звітували про корисні для громади проекти, реалізовані у співпраці: тестували технічні можливості безпечного інтернету "Київстар" у технологічному ліцеї та фізико-математичній гімназії №17.

— На цих комп'ютерах ми встановили ліцензовані антивіруси "Касперського". Додатково встановлений "Центр родинної безпеки", який ми розробляли у співпраці з "Майкрософт". На кожному робочому місці ми встановили закладки з "білими" сайтами, тобто безпечними. Комп'ютери також обладнані веб-камерами та гарнітурою для відеоконференцій, — говорить Наталія Дадівєріна, менеджер зі зв'язків із громадськістю Київської філії компанії "Київстар".

Заходимо в комп'ютерний клас. Починається урок інформатики. Восьмикласники сідають за комп'ютери. Розглядають блакитну заставку на екрані. На ній — п'ять основних правил з он-лайн безпеки. Дітям радять не повідомляти незнайомцям особистих даних, уважно читати, чи  немає на сайтах платних сервісів. Учням пропонують зіграти в он-лайн квест.

— У мене вдома є комп'ютер та інтернет. Користуюся вже шість років. Думав, що вже знаю про мережу все, але з цією програмою дізнався багато нового. Раніше не задумувався, скільки є шахрайських сайтів, і що на них можна потрапити випадково. Тепер буду вміти використовувати інтернет без загроз для самого себе. Переконався, що краще звернутися по допомогу до своїх батьків, раптом виникнуть труднощі, — каже восьмикласник Артур, не відриваючись від монітора, завершує навчальний квест від "Київстар".

Директор ліцею Степан Пастух, 60 років, вдягає навушники та телефонує по скайпу Юрію Пасіхову, заступнику директора з інформаційних технологій гімназії №17. Відео та звук чіткі. Педагоги задоволені новими можливостями для освітнього процесу, які забезпечив "Київстар". І домовляються про проведення вебінару — семінару по інтернету.

Подбала компанія про комплекти для відеозв'язку та сучасні навчальні посібники "Основи веб-дизайну" та "Майкрософт ексель у профільному навчанні".

Зараз ви читаєте новину «У вінницьких класах "Безпечного інтернету "Київстар" вивчали правила поведінки в мережі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути