вівторок, 30 квітня 2013 00:45

Дозволять приватизувати квартири військовослужбовцям

Голові Гайсинської райдержадміністрації 49-річному Сергію Скіцю висловили недовіру. Районні депутати вимагають його звільнити. Три місяці тому призначали керувати Гайсинським районом, до того він два роки очолював Тростянецький район. Має мережу кафе, зараз бізнесом керує дружина Наталія. Скіць серед усіх керівників районів має найдорожчий автомобіль — "Лексус RX-400".

За що вас хочуть усунути з посади?

— Це конфлікт між мною і головою райради Степаном Сікорським. Він давно керує всім районом, раніше сам розподіляв кошти. Я ж пояснив бюджетній комісії, що районним бюджетом у першу чергу керує голова адміністрації. Сікорський образився і організував голосування депутатів проти мене.

Кажуть, ви дали вказівку місцевим бізнесменам підняти зарплату працівникам і всіх працевлаштувати офіційно. Це правда?

— Так. Більшість керівників підприємств — депутати райради, і смішно, що навіть вони платять мінімальну зарплату. Такі самі санкції проводив у Тростянецькому районі. Допомогло, бо район став багатшим, хоча багато на мене ображались.

Що плануєте зробити в Гайсинському районі?

— Головна проблема Гайсина — погодинна подача води в місті. З цим питанням звертався до президента, тепер вирішимо його. Свердловини, які розташовані на території військової частини і є у відомстві Міністерства оборони, мають передати місту. Цього року дозволимо приватизувати квартири у військовому будинку. В планах ремонт об'їзної дороги.

Кажуть, за місце голови району треба проплатити 50 тисяч доларів?

— Я не платив. Ця посада не є прибутковою. Деякі голови живуть за рахунок хабарів. Мені теж неодноразово пропонували корупційні схеми продажу й приватизації землі, я на них не погоджувався, бо маю достатньо коштів від бізнесу.

Зараз ви читаєте новину «Дозволять приватизувати квартири військовослужбовцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути