вівторок, 14 червня 2011 05:00

Найкращі місця для риболовлі на Вінниччині

Дністер

— Найчастіше їздимо рибалити в село Наддністрянське Мурованокуриловецького району. Вода чиста, берег піщаний. Зранку рибалимо, вдень варимо юшку, купаємося, — розповідає рибалка з 10-літнім стажем Валерій Іващенков, 38 років. — Останній улов звідти — судак на 5 кілограмів. Є багато карася.

Південний Буг

Рибалять практично по всьому узбережжю, але найбільше полюбляють села Сокілець, Воробіївка Немирівського району, Селище Тиврівського і Рибаче Літинського. Щук можна впіймати на Сабарівському водосховищі.

— У Воробіївці ловиться дрібна рибка , схожа на тюльку — розповідає 34-річний Олександр Островський. — Потім дізнався від місцевих, що рибка називається уклєйка. Ловити її дуже легко,  навіть моя жінка зуміла. Опускаєш вудочку з наживкою і клює вже через кілька хвилин. Добре чіпляється за гачок. Якось натягнули цеї рибки більш як три кілограми, зробили консерви.

Соб

У селищі Дашів Іллінецького району ловлять лящів і коропів.

— Там дуже гарна місцина, зручно їхати з дітьми. Завжди поки рибалю, вони гуляють берегом, — розповідає вінницький рибалка Андрій Єроменко.

Рів

Найкраще їхати рибалити в села Рів Тиврівського району, Сьомаки і Тартак Жмеринського.

— Річка не повноводна, то добре ловити рибу на резинку, — розповідає Віталій Мовчан, 32 роки. — Є плітка, йоршики, соми.

Мурафа

Найчастіше їздять рибалити в села Олександрівку, Носківці і Тарасівку Шаргородського району.

Ставки у селі Якушинці

На трьох ставках розводять карася й коропа. На одному з них за 100 грн можна займатися спортивною риболовлею. Сюди найчастіше приїздять із Києва, щоб перевірити витривалість снастей. Риба клює швидко, достатньо велика.

Озеро у селі Почапинці Жмеринського району

Їдуть за великими коропами й карасями.

Ладижинське водосховище

— Зручно їхати на нічну рибалку на лодці, там такі соми, щуки водяться, — розповідає вінничанин Ігор Вендичанський, 27 років. — Два роки тому зловили з батьком сома на 10 кілограмів. Такі довольні були. Раздєлали його на куски, філє пожарили. Три місяці з голови варили уху.

Ставок у селі Трибухи Літинського району

Вхід на риболовлю 50 грн. Є коропи, лини, карасі, окуні, лящі. На березі стоять дерев'яні будинки:  240 грн за добу.

Озеро у селі Петрик Літинського району

Можна взяти напрокат вудку за 50 грн. Також треба платити 15 грн за в'їзд на територію машиною, плюс 10 грн з кожної людини. Дітям безкоштовно.

Зараз ви читаєте новину «Найкращі місця для риболовлі на Вінниччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути