четвер, 13 жовтня 2016 06:05

Зруйновану стелю метро підв'язали дротом

Станція метро Героїв Дніпра вкрилася новими тріщинами. Плита біля виходу відстає від стелі. Її прикріпили дротом. Зі стін вестибюля обсипається плитка.

— Дріт на стелі — це спеціальні жолоби, які кріплять у місцях із постійними протіканнями. Наприклад, на Дорогожичах, Пет­рівці. Їх ставлять тимчасово або постійно — залежить від дренажної системи. З будівництвом торговельного центру це не пов'язано, — кажуть у метрополітені.

Будівельна компанія "Єлікон ЛТД" зводить над станцією 3-поверховий торговельно-розважальний центр "Оазис". 8 вересня машиніст бурової установки пробив дірку в стелі. Наскрізний отвір прикрили бляхою, згодом заштукатурили. Місцеві мешканці вимагають припинити будівництво.

— Тріщини на платформі постійно розширяються, бо правий кут станції почав просідати, — розповідає Володимир Юнак, інженер. Його брат проектував Героїв Дніпра. — Це — станція мілкого закладання. Конструкції старі. Не розраховані на навантаження. Після будівництва центру козирьок може завалитися. Складеться, наче картковий будинок.

Нині власниця "Єлікон ЛТД" — Тереза Анна Елізабет Брюстер із Сейшельських островів, хоч юридично компанія зареєстрована у Києві. Раніше нею володіла киянка Ганна Вергелес, мати народного депутата Валерія Іщенка. Він — давній соратник столичного міського голови Віталія Кличка. Був депутатом Київради від партії УДАР.

Зараз ви читаєте новину «Зруйновану стелю метро підв'язали дротом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути