пʼятниця, 01 січня 2016 07:45

Субсидії можна оформити на орендовану квартиру

Автор: Геннадій Гнип
 

Близько 4,3 млн родин оформили субсидії на комунальні послуги. Це майже в шість разів більше, ніж 2014 року.

З 1 квітня подорожчав газ. З 1 ­травня до 30 вересня він коштує 7,19 грн/куб. м. З 1 жовтня по 30 квітня за ­обсяги до 200 ку­­бометрів на місяць платять 3,60 грн/куб. м. Хто використає більше — має розрахуватися за вдвічі вищим тарифом.

Люди масово оформляють субсидії. Поштою кожній родині надіслали бланки заяви й декларації про доходи. Їх треба заповнити й передати до управління ­соцзахисту.

Уряд зняв багато обмежень. Субсидію можуть надати, якщо людина не працює й не зареєстрована як безробітна, коли має два автомобілі чи здає в оренду приміщення. Також якщо сім'я витратила на навчання чи лікування понад 10 прожиткових мінімумів. Єдине обмеження — покупка на суму понад 50 тис. грн.

Субсидію призначають одразу на рік. Автоматично продовжують на наступний, якщо матеріальний стан родини не змінився. Компенсацію за комунальні дозволили оформляти тим, хто винаймає житло.

— Тарифи треба було підвищувати. Держава не повинна компенсувати їх усім — багатим і бідним. Також висока ціна вчить заощаджувати, — говорить координатор "Експертної платформи з енергоефективності" 49-річний Ігор Черкашин. — Отримання субсидій значно спростили. Але ставлять великі норми споживання газу. Люди змушені випалювати його. Відчиняють вікна серед зими.

На субсидії виділяють 24,5 мільярда гривень. На енергоефективність — 400 мільйонів надав Євросоюз. Субсидії не стимулюють економити. Треба переходити на адресну допомогу — давати певну суму на руки. Тоді люди самі вирішуватимуть, віддати їх за комунальні чи зробити утеплення, замінити котел.

Зараз ви читаєте новину «Субсидії можна оформити на орендовану квартиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути