пʼятниця, 12 лютого 2016 07:40

Російським танкістам за бої в Дебальцевому вручили годинники

Автор: ФОТО З САЙТА www.donbass.center
  Фото з Сергієм Шойгу — міністром оборони Росії, яке танкіст Євген Усов опублікував у соцмережі торік, 22 лютого
Фото з Сергієм Шойгу — міністром оборони Росії, яке танкіст Євген Усов опублікував у соцмережі торік, 22 лютого

За бої в Дебальцевому міністр оборони Росії Сергій Шойгу нагороджував поранених солдатів годинниками. Про це дізналися розслідувачі з компанії "Конфлікт Інтеллідженс Тім".

22 лютого 2015-го російський контрактник із 6-ї окремої танкової бригади з Нижньоновгородської області Євген Усов опублікував у соцмережі фото зі шпиталю. На світлині Шойгу вручає солдату командирський годинник з емблемою міноборони Росії. У коментарях Усов написав, що саме міністр нагородив його. Раніше він повідомив, що лежить з осколковими пораненнями у московському шпиталі імені Бурденка.

Немає доказів, що Усов воював на Донбасі. Проте в той час не було й інших подій, за які Шойгу міг би нагородити пораненого бійця. Найгостріші бої за Дебальцеве точилися в середині лютого торік. 18-го українські військові відступили. Фотографію Усов виклав за кілька днів — 22 лютого.

— Ми переглядали соцмережі і знайшли фото військового 6-ї окремої танкової бригади, — розповідає "Радіо Свобода" розслідувач Руслан Левієв. — У коментарях він пояснював товаришу по службі, що міністр оборони нагородив його годинником і побажав якнайшвидшого повернення в стрій. Почали перевіряти: хто він, де поранений. Побачили, що має багато друзів — військових, які або загинули під час боїв під Іловайськом, або їх узяли там у полон і пізніше звільнили. Після 14 лютого 2015-го, коли він з'явився у шпиталі, чоловік активно оновлював свою сторінку. На ці дати припадають бої за Дебальцеве. Наше розслідування підтвердило, що 6-та окрема танкова бригада справді брала участь у боях за Дебальцеве. Лише вона використовує танк Т-72Б3 із розпізнавальним знаком — білим колом на борту. Фотографії та відео цих танків у Дебальцевому ми знайшли й оприлюднили. Вважаємо, що Євгена Усова нагородили за штурм Дебальцевого.

Раніше про участь у цих боях журналістам розповідали танкісти з Бурятії.

Зараз ви читаєте новину «Російським танкістам за бої в Дебальцевому вручили годинники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути