вівторок, 08 грудня 2015 00:55

Головну ялинку країни до Києва везли три доби

Автор: ФОТО З САЙТА www.bbc.com
  За ялинку на Софійську площу столиці заплатили 12,6 ­тисячі гривень. Ще 28 тисяч віддали за транспортування. Дерево рідкісної породи — біла ялиця
За ялинку на Софійську площу столиці заплатили 12,6 ­тисячі гривень. Ще 28 тисяч віддали за транспортування. Дерево рідкісної породи — біла ялиця

Встановлювати новорічну ялинку й монтувати різдвяне містечко зі сценою розпочали 6 грудня на Софійській площі. Це буде головне місце проведення зимових свят у столиці. Також облаштують оглядовий майданчик. Ялинку відкриють 19 грудня. Відтоді й до 16 січня працюватиме ярмарок.

Також новорічні й різдвяні заходи відбуватимуться на Михайлівській, Поштовій, Троїцькій, Контрактовій площах і Співочому полі.

Головну ялинку привезли із села Вишнівці Надвірнянського району Івано-Франківської області. Поїздка за нею зайняла три доби. Дереву близько 80 років. Зав­вишки 24,7 м. Стоятиме на 2-метровому постаменті.

— Обійшлася ялинка в 12,6 тисячі гривень. Ще 28 тисяч коштувало транспортування. Майстри встановлять її за два дні. Ще 7 треба витратити на прикрашання, — каже 57-річний Ігор Добруцький, координатор новорічного містечка.

Перенести Новорічні й Різдвяні святкування з майдану Незалежності на Софійську площу вирішили після розстрілу Небесної сотні.

У Львові 6 грудня запрацювала резиденція Святого Миколая.

Розташована на території парку "Знесіння". Тут можна написати листа з побажаннями, залишити його на розгляд ельфові, розказати вірш Миколаю та отримати подарунок. Відкрита щоденно з 12.00 до 19.00.

Зараз ви читаєте новину «Головну ялинку країни до Києва везли три доби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути