середа, 30 липня 2014 19:50

У Торонто за два долари можна купити літр молока або півлітра пива
7

Фото: надані Ольгою Марчук

Лучанка Ольга Марчук два роки живе у канадському місті Торонто. Поїхала туди з чоловіком Андрієм на роботу.

"Хоч за Україною сумую, у Канаді вже маю багато друзів, - розповідає Ольга. – Звикла до тамтешнього темпу життя. Навіть спати стала удвічі менше. Спимо по п'ять-шість годин. Прокидаємося о 6 ранку, лягаємо спати опівночі або о першій ночі. Оплата праці погодинна. Чим більше працюєш, тим більше заробляєш".

Продукти у Канаді дорожчі, ніж в Україні.

"Кілограм курячих грудинок – 8 канадських доларів, картопля – від 1,5 за кіло, За 2 долари можна купити літр молока або півлітра пива. Чоловік кинув курити, бо сигарети – по 10 доларів за пачку".

За оренду квартири платять 800 канадських доларів – 8,8 тис грн.

"Ціни на оренду квартир різні, - пояснює заробітчанка. - Однокімнатна на 35 квадратів у центрі Торонто може коштувати 3 тисячі доларів, а на окраєні навіть з кращим ремонтом – всього 700. До цього ми орендували кімнату у бейсменті – це напівпідвальні приміщення. Вони дуже популярні серед іммігрантів, бо найдешевші – від 300 доларів у місяць".

За словами Марчука, самі канадці теж живуть в орендованих квартирах і будинках, бо, щоб купити власну однокімнатку на 40 квадратів, треба щонайменше 250 тисяч доларів. За квартплату влітку віддають 180 канадських доларів. Взимку – 270.

"Одяг канадці купують на розпродажах, бо це як мінімум удвічі дешевше. Джинси чи сукня без знижки буде коштувати 50-60 доларів, шкіряні туфлі – від 100. А от комп'ютери, телефони і відеокамери дешевші, ніж в Україні", - говорить Ольга Марчук.

Подружжя робить ремонти – кладе ламінат, лінолеум, плитку, паркет і кавролін, рівняє стіни і стелю. Отримують від 12 до 14 канадських доларів за годину.

"Багато сімей переїжджають у Штати, бо там можна більше заробити, - розказує Ольга. - На вихідних стараємося з сім'єю поїхати до церкви, сходити у гості до друзів чи просто поїхати кудись на екскурсію. Туристам у Торонто варто побувати біля будинку-праски та сходити у Королівський музей Онтаріо".

Зараз ви читаєте новину «У Торонто за два долари можна купити літр молока або півлітра пива». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути