пʼятниця, 15 листопада 2013 13:23

На острів Санторіні їдуть любуватися заходом сонця
9

Фото: Фото: Віктор Гомоль

Туристи з усього світу приїжджають на грецький острів Санторіні в Егейському морі, аби побачити дивовижний захід сонця. Коли небесне світило ховається за горизонтом відпочивальники аплодують і відкорковують шампанське.

"Острів вважають місцем відпочинку мільйонерів. Номери у готелях над морським урвищем і з виглядом на мальовничі краєвид коштують понад €1000 за добу. Найдешевша одноденна екскурсія з сусіднього острова Кріт обійдеться щонайменше в €120. Втім, якщо планувати поїздку правильно, то побачити Санторіні можна за досить невеликі гроші.

Скажімо, ми за одну ніч у досить доброму готелі у столиці острова, місті Фіра, платили 17 євро з людини. У цю ціну входив сніданок, а також трансфер із порта", - розповідає Юрій Патиківський, керівник столичної агенції самостійних подорожей "Лоукост-Клуб". Він відмовився від послуг туристичних фірм і планує подорожі самостійно.

Санторіні – найбільший острів однойменної групи островів вулканічного походження в Егейському морі. Його площа становить 76 кв. м. , а протяжність берегової лінії – 70 км. Острів ще називають Тера, Тіра, Фера, Фіра. Окрім Санторіні до групи відносять ще три острови – Тірасія, Палеа-Камені та Неа-Камені.

Юрій Патиківський радить зупинитися на острові на кілька днів. До Санторіні можна долетіти із Мілана за €28.

"Найромантичніше буде добратися на острів поромом із  Афін. Семигодинна подорож на шикарному п'ятипалубному лайнері мені обійшлася у €37,5. Дорогою корабель заходив до портів інших островів, які відносять до архіпелагу Кіклади. Час у такій мандрівці минає на диво швидко", - зазначає Юрій Патиківський.

Візитівкою острова вважають його архітектуру та пляжі. Будинки на Санторіні переважно білого кольору з синіми дахами.

"Найвідоміші – напівдикі пляжі на півострові Акротірі. Добратися туди можна рейсовим автобусом з автостанції Фіри всього за €1,6. Перший пляж – Червоний. Назва походить від кольору скель і піску. Далі на рейсовому катері за €5 вирушаємо до Білого пляжу. Він усіяний різноманітними валунами. Наступна зупинка – Чорний пляж з вулканічним ґрунтом. Він має свою „родзинку" – грот у скелях. Якщо не потерпаєте через клаустрофобію, то можете проплисти повз розлом у скелі – і потрапити у казковий грот. До речі, на Чорному пляжі знаходиться кафе. Тож найдоречніше мандрівку розпочинати від Червоного, а завершувати на Чорному пляжі, де можна підкріпитися", - радить Юрій Патиківський.

За словами мандрівника, ціни в кафе на острові не різняться від середньогрецьких.

"Чим ближче до берега, тим дорожче. І менш смачні страви. Найліпше обідати у традиційних грецьких тавернах. Скажімо, поблизу автовокзалу. Ціна другої страви - € 5-7. А порції просто величезні. Повірте, що з'їсти перше, друге і салат під силу далеко не кожному з туристів. До того ж, господарі зазвичай велику компанію відвідувачів пригощають безплатними вином і десертом", - додає Юрій Патиківський.

З автостанції у Фірі можна поїхати й на цивілізовані пляжі в Кумару або Перісу. У цих містечках є багато недорогих готелів. Більшість туристів приїздять на острів побачити дивовижний захід сонця.

"Найвідоміше місце на острові, куди їдуть дивитися на захід сонця – це Оійя. Під вечір туди для туристів організовують навіть спеціальні рейси автобусів. Коли сонце заходить за горизонт люди встають і аплодують наче на виставі в театрі", - захоплюється мандрівник.

Після кількох днів на Санторіні він радить вирушити на пляжний відпочинок на острів Кріт.

"Поромів, які прямують на Кріт – два. Перший – це дорогий швидкісний. Він пропливе 120 кілометрів морем за дві години. Ціна квитка –€ 55. Інший – звичайний пасажирський паром. Пливе до Кріта 5 годин. Квиток вартує € 17. Правда, він відправляється тільки раз на тиждень і о 3 ночі", - додає Юрій Патиківський.

Зараз ви читаєте новину «На острів Санторіні їдуть любуватися заходом сонця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути