неділя, 26 травня 2024 19:45

Враження на все життя: п'ять місць, які варто відвідати на Івано-Франківщині
5

Якщо подорожуєте Прикарпаттям, варто відвідати визначні місця Івано-Франківщини.

Регіон славиться своїми неймовірними водоспадами, скелями та островами. Місцевий колорит не залишить байдужими навіть туристів, які вже не раз відвідували цю область.

Gazeta.ua називає п'ять неймовірних місць, які варто побачити хоча б раз і враження залишаться на все життя.

Ворохта

Автор: pinterest
  Ворохта
Ворохта

Ворохта - затишне селище на висоті 850 метрів над рівнем моря, оповитий горами і лісами. Саме по собі селище невелике, так що ти зможеш обійти його вздовж і поперек за день. Але розваг і цікавих місць в околицях тут достатньо! Воно відмінно підійде для мандрівників, які планують піднятися на Говерлу і для любителів активного відпочинку, адже з Ворохти можна махнути на рафтинг, поїздку на квадроциклах або кінну прогулянку.

Саме в Ворохті з'явився перший в Україні зіп-лайн - спуск по сталевому канату над землею за допомогою спеціального блокового пристрою. Його протяжність - 720 метрів. Пролетіти на верхівками смерек, розглядаючи види навколо, це неймовірне задоволення.

Яремче

Автор: pinterest
  Яремче
Яремче

Це місто дуже популярне не лише серед туристів з області, але й всієї України. У Яремчі є красивий водоспад Пробій та цікаві туристичні маршрути, а Яремчанський сувенірний ринок не зможе вас відпустити з порожніми руками.

Радимо у Яремчі побачити скелю Слон, заповідник з дикими тваринами та музей Етнографії та Екології Карпатського краю. Нагулявши апетит, завітайте в колибу на бограч, деруни чи крученики з грибами.

Верховина

Автор: pinterest
  Верховина
Верховина

Це селище називають серцем гуцульської культури. Особливо допитливі туристи можуть відвідати музей гуцульського мистецтва, етнографії та фольклору та насолодитися карпатськими краєвидами, які з цієї місцевості просто неймовірні.

Ті хто любить активний відпочинок, можуть зайнятися сплавом на човнах на річці Чорний Черемош, а от кіноманам рекомендуємо завітати в хату-музей кінофільму "Тіні забутих предків".

Коломия

Коломия - невелике містечко з багатою давньою історією. Тут можна відпочити від міського шуму, надихнутися природою, пофотографувати гарну архітектуру, скуштувати смачну кухню і познайомитися з народним мистецтвом. Серед цікавинок, які варто подивитися в Коломиї відзначимо наступні:

Музей писанки - тут ти побачиш традиційний український мініатюрну живопис на великодній яйцях. У колекції - 10 000 експонатів з усіх регіонів країни, а сама будівля виконана у формі велетенської писанки. Адреса: вул. Чорновола 43 \ б.

Автор: pinterest
  Музей Писанки у Коломиї
Музей Писанки у Коломиї

Ратуша - особливість цього 33-метрового будинку в тому, що він розташований в кутку ринкової площі, впівоберта до решти домівок. Спорудження в стилі неоренесансу побудували в 1877 році на місці згорілої дерев'яної ратуші. Як і в колишні часи, в приміщенні засідає міська влада. Адреса: вул. Грушевського, 1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шацькі озера-2024: для туристів вводять нові правила відпочинку

Благовіщенська церква - одна з найдосконаліших представниць гуцульської дерев'яної архітектури, крім того - одна з найдавніших серед них (разом з Рогатинським храмом). Адреса: вул. Карпатська, 2.

Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття. Це єдиний музей в Україні, де представлені всі види традиційного народного мистецтва гуцулів та покутян. У колекції близько 50 000 елементів. Адреса: вул. Театральна, 25.

Манявський Скит

Автор: pinterest
  Манявський скит
Манявський скит

Для тих, хто хоче духовно збагатитися рекомендуємо приїхати в стародавній православний монастир, розташований в мальовничій долині Карпат. Поруч знаходиться Манявський водоспад, тож додатково ви зможете один з найвищих водоспадів Карпат.

Зараз важливо подорожувати Україною, щоб побачити усю її красу і величність.

Якщо звикли їхати до моря чи в гори, то варто ще й відвідати природні заповідники.

Під час війни є можливість побачити лише три.

Зараз ви читаєте новину «Враження на все життя: п'ять місць, які варто відвідати на Івано-Франківщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути