середа, 30 листопада 2016 00:35

Екстремал проплив на весловому човні 2,5 тисячі кілометрів

Екстремал проплив на весловому човні  2,5 тисячі кілометрів
Радіо Свобода

58-річний український мандрівник-екстремал Сергій Гордієнко завершив експедицію "Борисфен – острів Зміїний" на каяку (легкому одномісному човні з веслами). Вирушив у подорож 29 липня.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Експедиція з міста Дніпра річкою Дніпром аж до Чорного моря і назад тривала чотири місяці й завершилась на 4 дні раніше, ніж планувалось. Загалом я пройшов на каяку 2,5 тисячі кілометрів", - розповідає Сергій Гордієнко.- Це не Атлантика і не Середземне море, проте Чорне море і прилеглі акваторії дуже незвичайні, досить небезпечні і складні. Наприклад, коли я перетинав Каховське водосховище, було вісім штормів. Три з них смертельні для деяких рибалок. Чотири рази я перекинувся. Одна з тем, яку я вивчав в подорож, – це прибійні зони".

Щоб досягти острова Зміїного просив дозволу у військових. Територія перебуває у юрисдикції Військово-морського флоту України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проїхатися найдовшою канатною дорогою світу коштує $8,5

Як розповів мандрівник, ця експедиція була підготовчим етапом до проекту "Середземне море – Атлантика".

Сергій Гордієнко – професійний мандрівник, фахівець із екстремального одиночного виживання. 2013 року він завершив дворічну одиночну експедицію "Східна Європа: Азов – басейн Північного Льодовитого океану – Азов", у перебігу якої здолав майже 7 тисяч кілометрів. Двічі досягав Північного полюса й першим в історії України встановив там Державний прапор.

У 1996–1997 роках він був одним з учасників Першої наукової української експедиції до Антарктиди, а в 2013 році самотужки здійснив трансчорноморський автономний перехід на човні типу каяк.

Хлопець із ДЦП самотужки велосипедом доїхав у Португалію

Зараз ви читаєте новину «Екстремал проплив на весловому човні 2,5 тисячі кілометрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути