четвер, 29 квітня 2010 10:14

За матч з "Карпатами" можуть покарати спортивного директора "Металіста"

За матч з "Карпатами" можуть покарати спортивного директора "Металіста"

За непідтвердженою інформацією "Газеты по-киевски", матч "Металіст" - "Карпати" таки визнали договірним

У розслідуванні цього скандального поєдинку сезону 2007/2008 офіційно поки поставлено три крапки. На виконкомі ФФУ представникам ЗМІ так і не дали дізнатися, яким є висновок у цій справі у Комітету чесної гри. Його глава Ігор Кочетов навіть не з'явився на засіданні, виїхавши у відрядження.

Доповідь зачитувалася в закритому режимі, його результати передані в Контрольно-дисциплінарний комітет, і представники федерації відмовляються від прямих відповідей, поки КДК не винесе свій вердикт. Але за неофіційною інформацією, багато чого вже прояснилося.

Нагадаємо, що розгляд ініціювали "Карпати", передавши у ФФУ відеозапис, на якій їх колишній гравець Сергій Лащенков зізнається у "здачі" матчу проти харків'ян.

Вже сам факт передачі справи до КДК вказує на те, що матч визнаний "договірним" і залишилося лише визначити міру покарання. Ще один непрямий доказ, що проти фігурантів скандалу буде висунуто звинувачення - конфлікт віце-президента ФФУ Сергія Стороженка з іншою частиною виконкому. Колишній віце-губернатор Харківської області, якого вважають людиною, наближеною до власника "Металіста" Олександра Ярославського, достроково залишив засідання.

"Це свавілля! Виконком не захотів мене вислухати. Не знаю, як я далі буду працювати у федерації ", - сказав він. Судячи з усього, Стороженко хотів нагадати виконкому, що харківська прокуратура, провівши своє розслідування і не знайшовши фактів змови, відкинула всі звинувачення на адресу "Металіста".

Глава КДК Стефан Решко пообіцяв, що його комітет постарається оперативно розібратися з цією справою і винести своє рішення до кінця нинішнього чемпіонату України, оскільки покарання може позначитися на складі учасників наступного чемпіонату.

"Не виключаю, що санкції до порушників принципів чесної гри будуть прийняті жорсткі, - заявив Стефан Михайлович. - Скажімо, аналогічні тим, які зазнали основні фігуранти італійського скандалу "Моджигейт" (тоді "Ювентус" перевели в нижчу лігу.). Чи звучало прізвище представника "Металіста", який передавав гроші? Так, але називати його я не маю права ".

За непідтвердженою інформацією джерел "Газеты по-киевски", матч справді визнали договірним. А людина, яку підозрюють у підкупі "Карпат" - спортивний директор "Металіста" Євген Красніков. Його, за даними видання, збираються усунути від будь-якої діяльності у футболі. Красніков підтвердив, що його прізвище фігурує у справі:

"Так, мені відомо про це. Але я не звертаю на це увагу і не стежу за справою. По-моєму, це все дурниці і мені нічого коментувати".

Зараз ви читаєте новину «За матч з "Карпатами" можуть покарати спортивного директора "Металіста"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути