понеділок, 11 лютого 2013 22:10

"Збірна України зіграла не в оптимальному складі" - Бобровников

"Збірна України зіграла не в оптимальному складі" - Бобровников
Василь Бобровников виступав на Олімпіаді у Солт-Лейк-Сіті ФОТО: old.hcdonbass.com

Національна збірна України з хокею програла всі три матчі відбірного турніру на Олімпійські Ігри у Сочі. Підопічні Олександра Куликова поступилися Данії — 0:2, Білорусі — 0:6 і Словенії — 1:6. Єдину шайбу українців на турнірі закинув Артем Гніденко. Єдину путівку на Олімпіаду здобули словенці.

"Збірна України поїхала в Данію не в оптимальному складі — каже багаторічний капітан київського "Сокола" та учасник Олімпіади у Солт-Лейк-Сіті у складі збірної України Василь Бобровников. - В НХЛ закінчився локаут, кілька людей не потрапили у команду з причин відомих тільки їм самим, тренерському штабу і керівництву збірної.

Результати збірної відображають ставлення до хокею країн-суперниць і нашої держави. За великим рахунком хокей в Україні живе тільки в одному місті. А решта команд і дитячих шкіл зазнають великих труднощів. Ніякого розчарування нема. Це те, що ми маємо на сьогоднішній день.

Деякі з гравців не можуть показати чогось більшого. Таке хокейне життя. Не може слабка збірна на рівних змагатися із сильними. Хлопці старалися. Важко говорити про якісь претензії. Не стрибнули наші хокеїсти вище голови."

Основним голкіпером збірної у перших двох матчах був 24-річний Євген Напненко. У старті проти Словенії вийшов Вадим Селіверстов, але був замінений вже на 5 хвилині.

"Коли у голкіпера не йде гра його потрібно міняти, адже воротар — це морально вразлива людина. Може всяке трапитися. Враховуючи воротарські проблеми збірної, можна було ставити Ігоря Карпенка. Він досвідчений і вміє налаштуватись на конкретно взяту гру. Можливо це б допомогло. Але все з розряду "якби".

Чого очікувати від збірної України на майбутньому чемпіонаті світу?

"Там команда гратиме із більш прохідними суперниками. За великим рахунком цей турнір нічого не значить. Основним змаганням був відбір на Олімпіаду, який ми програли. Подальша доля збірної — це питання до президента федерації хокею та до людей, які відповідають за збірну і за весь хокей".

Збірна Словенії, яку перед турніром не вважали фаворитом, уперше в історії зіграє на Олімпіаді.

"Команда підійшла до матчів в оптимальних фізичних та моральних кондиціях. Плюс команді щастило, зіграв свою роль суддівський фактор і недооцінка їх суперниками. Не треба забувати, що Словенія грає у групі А. Там сторонніх людей нема."

2002-го ви зіграли на Олімпіаді у Солт-Лейк-Сіті.

"Таке не забувається. Словами це важко передати. Олімпійські Ігри - це велике спортивне свято, поряд ходять люди, про яких ти тільки чув чи яких бачив по телевізору. Для мене — це була визначна подія і в особистому житті, і в спортивному."

Яке найяскравіше враження залишилося від турніру?

"Кожен матч. Крім того, траплялося багато цікавих епізодів. Там були абсолютно безкоштовні ігрові автомати, про які на той час в Україні не чули. Також безкоштовний МакДональдз. Ви розумієте про що я, - сміється Василь Валентинович. - Хоча в основному враження пов'язані з хокеєм. Було багато нюансів. То й же допінг-контроль. Траплялося, що ти вже лежиш у ліжку, тут приходять і висмикують тебе. Було багато моментів, але час пролетів, як одне ціле і важко виділити щось одне.

Для мене найбільш прикрий момент — це пропущена шайба від білорусів. Я міг підставити голову під цей кидок, але не вистачило реакції чи ще чогось. Можливо, хтось зверху не повернув мою голову під цю шайбу", - згадує Бобровников.

Нагадаємо, у Солт-Лейк-Сіті збірна України зайняла підсумкове 10 місце. Поки це єдина участь нашої команди в Олімпійських Іграх.

Зараз ви читаєте новину «"Збірна України зіграла не в оптимальному складі" - Бобровников ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути