четвер, 07 лютого 2013 17:37

"Матч з Данією буде найважчим на турнірі" - Бобровников

"Матч з Данією буде найважчим на турнірі" - Бобровников
"Швидше за все збірна України діятиме другим номером" - Василь Бобровников ФОТО: hc-berkut.com

Сьогодні національна збірна України з хокею стартує у фінальному відборі на Олімпійські Ігри у Сочі. Першим суперником команди Олександра Куликова стануть господарі турніру — команда Данії.

Про шанси синьо-жовтих у матчі з господарями відбору говоримо з учасником Олімпіади у Солт-Лейк-Сіті у складі збірної України Василем Бобровниковим.

"Я не прихильник того, щоб давати якийсь конкретний відсоток на шанси збірної. Тут потрібно враховувати багато нюансів — фізичну та тактичну готовність хлопців, бажання гравців показати хороший хокей і досягти потрібного результату. Що стосується суперника, то збірна Данії зараз дуже сильна. Звичайно, у них також є проблеми зі складом. Вважаю, що сьогоднішня гра буде найважчою на турнірі. За рейтингом данці стоять вище, ніж ми, але рейтинг не виграє матчі. Потрібно виходити на лід і там доводити, хто сильніший."

Збірна Данії є господарем турніру. Хвилювання у матчі-відкритті може позначитися на грі команди?

"Данці — це ті ж скандинави. Я рідко бачив схвильованих скандинавів на хокейному майданчику. Мені здається, що сильного хвилювання, яке зможе їм якось зашкодити чи вплинути на гру, навряд чи буде."

Збірна України не проводила спарингів перед турніром. Їх відсутність — це великий мінус у підготовці до відбору?

"Звичайно, краще було б провести якийсь спаринг, але справа у тому, що хлопці грають у своїх чемпіонатах. Вони є доволі насиченими. Це по-перше. По-друге, у такий час витягнути якусь команду на товариський матч проблемно. По-третє, підготовка була короткостроковою. Також потрібно відзначити, що коло кандидатів є обмеженим, а у спарингах могли трапитися якісь непотрібні травми. Краще було б провести якийсь матч, але нічого страшного нема у його відсутності."

В який хокей гратиме збірна України? Побутує думка, що українцям варто діяти від оборони.

"Частково я б розділив цю точку зору, але граючи другим номером буде важко відбиватися всю гру. Місцями, коли випадає така нагода, потрібно проявляти активність. Швидше за все збірна України діятиме другим номером."

Воротарську лінію збірної України називають найбільш проблемною. У Данію відправилися троє голкіперів — Ігор Карпенко, Вадим Селіверстов та Євген Напненко. Хто буде основним?

"Я можу назвати будь-яке прізвище з цих трьох, але це не буде якесь виважене рішення. Тренерам збірної видніше, хто на даний момент готовий краще. Певні проблеми звичайно є — насамперед через нестачу ігрової практики. Мені здається, збірна України давно не відчувала таких проблем з воротарями."

Хто головний фаворит нашої відбірної групи? Білорусь?

"Швидше за все данці. Я ще не бачив остаточні склади команд, але мені здається, що домашній лід їм допомагатиме. Поки вони є для мене фаворитами."

Додамо, що матч Данія — Україна розпочнеться о 21:00. Завтра українці зіграють з білорусами, а 10 лютого зустрінуться зі Словенією. Пряма трансляція на каналі "Хокей".

Зараз ви читаєте новину «"Матч з Данією буде найважчим на турнірі" - Бобровников». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути