вівторок, 21 червня 2016 20:54

Збірна України завершила Євро-2016 поразкою від Польщі
10

Збірна України зіграла останній матч на Євро-2016. У заключному турі групового етапу українці поступилися команді Польщі — 0:1. Зустріч відбулася у Марселі на стадіоні "Велодром". На матч підтримати збірну приїхав президент України Петро Порошенко.

Поляки зіграли за схемою 4-4-2 з Робертом Левандовським та Аркадіушем Міліком у нападі. Українці традиційно діяли за схемою 4-2-3-1 з Романом Зозулею на вістрі атаки. Також Михайло Фоменко виставив із перших хвилин Богдана Бутка, Олександра Кучера, Руслана Ротаня та Олександра Зінченка, які вперше вийшли на Євро в "основі".

За стартові 5 хв поляки створили 2 небезпечних моменти, але удар Міліка відбив П´ятов, а постріл Левандовського виявився не точним. Після цього поляки віддали ініціативу і почали грати від оборони. Українці контролювали м´яч, переважно атакуючи флангами. Ярмоленко мав 2 моменти, але пробив неточно. У більшості випадків позиційні атаки команди Михайла Фоменка розбивалися об щільний захист поляків.

Підсумок першого тайму — нічия 0:0. Україна краще виглядала за суперника, більше володіла м´ячем, але створила всього кілька напівмоментів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Україна провалила Євро-2016?

Збірна Польщі відкрила рахунок на 54-й хв, розігравши кутовий. Якуб Блащіковський, який вийшов на заміну у 2-му таймі, пробив точно у кут з 9-ти метрів. Зінченко, Коноплянка і Зозуля мали нагоди зрівняти рахунок, але їх ударам забракло точності.

У підсумку, матч завершився перемогою збірної Польщі — 1:0. Українці завершили Євро на останній сходинці у таблиці, не набравши жодного пункту і не забивши жодного м´яча. Поляки виходять із групи з другого місця.

У паралельному матчі Німеччина обіграла Північну Ірландію з рахунком 1:0. Єдиний гол у матчі забив Маріо Гомес. Німці фінішували першими у групі. Північна Ірландія - третя.

Чемпіонат Європи

Група С

3-й тур

Україна—Польща - 0:1 (0:0 0:1)

Гол: Блащіковський (54 хв)

Україна - П´ятов, Хачеріді, Бутко, Федецький, Кучер, Зінченко (Коваленко, 73), Ротань, Ярмоленко, Степаненко, Коноплянка, Зозуля (Тимощук, 90).

Польща - Фабіанскі, Глік, Єджейчик, Чонек, Паздан, Зелінський (Блащіковський, 46), Крихов'як, Йодловец, Капустка (Гросіцкі, 71), Мілік (Стажінскі, 90), Левандовський.

Попередження: Ротань (25), Кучер (38), Капустка (60).

Північна Ірландія—Німеччина - 0:1 (0:1 0:0)

Гол: Гомес (29 хв)

Зараз ви читаєте новину «Збірна України завершила Євро-2016 поразкою від Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути