середа, 05 травня 2010 11:47

За матч "Шахтар" - "Динамо" італійський суддя отримає "український" гонорар

За матч "Шахтар" - "Динамо" італійський суддя отримає "український" гонорар

Сьогоднішній матч "Шахтар" - "Динамо" буде обслуговувати італієць Паоло Тальявенто, 37-річний власник перукарні із міста Терні. Він вже працював в Україні, як раз в Донецьку. У 2007-му судив матч "Шахтар" - "Дніпро" (4:1). Другий раз з "помаранчево-чорними" Тальявенто перетинався в лютому минулого року, в поєдинку 1 / 16 Кубка УЄФА з "Тоттенхемом" (1:1).

Тальявенто є рекордсменом нинішнього сезону за кількістю матчів у Серії А - 21, у яких показав 103 жовтих і 12 червоних карток.

Ось що газеті "Сегодня" розповів про нього колишній арбітр ФІФА росіянин Олексій Спірін:

"Паоло - з нового покоління арбітрів Італії, яке за 3-4 роки виростив П"єрлуїджі Колліна. Коли в Серії А спалахнув скандал з договірними матчами, зі складу суддівського корпусу були виведені 15 арбітрів. За реформування суддівства взявся Колліна, він зробив ставку на молодих. Всі вони виділяються відмінною манерою пересування та баченням поля.

Не думаю, що любителі непомітно вдарити ліктем чи картинно впасти у штрафному майданчику зможуть обдурити Тальявенто. В Італії грає багато балканських футболістів, які грішать цим, так що Паоло чудово знає всі ці фокуси.

Я неодноразово з іноземними колегами обговорював тему їх відряджень у наші краї. Раніше західні арбітри до виїздів до України та Росії ставилися як до турпоїздки: ніхто не контролює, ніхто не дивиться. Можна добре відпочити, оглянути визначні пам"ятки. Зараз же ситуація принципово змінилася. Наші чемпіонати часто з"являються на європейських екранах, є достатньо інформації у ЗМІ.

Тому на перший план виходить відповідальність за свою роботу та імідж своєї суддівської школи. Додаткова можливість пропіаритися. Так що Тальявенто буде працювати з усією серйозністю".

За інформацією "Сегодня", гонорар італійцеві буде нараховано такий же, як нашим арбітрам - 9700 гривень.

Зараз ви читаєте новину «За матч "Шахтар" - "Динамо" італійський суддя отримає "український" гонорар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути