середа, 05 травня 2010 02:55

"Шахтар" влаштує нічия

Автор: фото: УНІАН
  Головний тренер ”Динамо” Валерій Газзаєв (праворуч) зі своїм колегою з ”Шахтаря” Мірчею Луческу
Головний тренер ”Динамо” Валерій Газзаєв (праворуч) зі своїм колегою з ”Шахтаря” Мірчею Луческу

5 травня відбудеться головний матч футбольного чемпіонату України. Донецький "Шахтар" прийматиме київське "Динамо". Поєдинок на 50-тисячній "Донбас Арені" в Донецьку розпочнеться о 19.00. Судитиме зустріч 37-річний італійський арбітр Паоло Тальявенто. Пряма телетрансляція на каналах "Україна" та "Футбол".


Переваги "Шахтаря"

1. Фактор свого поля

Підопічні Мірчі Луческу ще не програвали на "Донбас Арені". Крім того, гірники в Донецьку обігрували динамівців в останніх чотирьох зустрічах — двічі в Кубку України, по одному разу в Кубку УЄФА та національному чемпіонаті.

2. Триочкова вищість над суперником

"Шахтар" випереджає "Динамо" в турнірній таблиці на три пункти і може дозволити собі грати на нічию. Це дає Мірчі Луческу ширші можливості для вибору тактики на матч.

3. Кадрова ситуація в таборі суперника

У "Динамо" є травмовані гравці — Гусєв, Кравець, Каддурі, Богуш. Дискваліфіковані — Алмейда та Єрьоменко. Болить спина у Шевченка. Натомість у гірників особливих проблем із гравцями немає.

Болить спина у Шевченка

Переваги "Динамо"

1. Мотивація

Чинним чемпіонам України втрачати нічого. Сезон складається невдало — осінній виліт із міжнародних змагань, поразка в Кубку України. А головне — перед другою частиною сезону кияни потенційно випереджали гірників на п"ять очок, але розтринькали цю перевагу.

2. Більша здатність до силової боротьби

"Шахтар" у конструктивній грі робить ставку на бразильців. Але навряд чи в матчі такої ваги південноамериканські легіонери отримають свободу дій. Імовірно, хід поєдинку набуде такого характеру, що на перший план вийдуть бійцівські якості та самовіддача, а не вміння "фестивалити". Склад "Динамо" більш придатний до такої гри — жорсткі Вукоєвич і Михалик, Шевченко, який має колосальний досвід важливих матчів, надійний навесні Шовковський.

У випадку перемоги "Динамо", команди наберуть однакову кількість очок. Якщо така ситуація збережеться після 30-го туру — лідери українського футболу вдруге в історії проведуть "золотий" матч.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" влаштує нічия». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути