понеділок, 31 серпня 2015 23:52

"Візьмемо Коноплянку за горло": Фоменко розповів про підготовку збірної України до Білорусі та Словаччини
16

Сьогодні національна збірна України розпочала підготовку до матчів кваліфікації Євро-2016 проти Білорусі та Словаччини.

О 17:00 наставник синьо-жовтих Михайло Фоменко зустрівся з журналістами на базі у Кончі-Заспі. Наставника супроводжував нападник Євген Селезньов.

За словами прес-аташе збірної Олександра Гливинського, всі викликані гравці, окрім півзахисника іспанської "Севільї" Євгена Коноплянки, прибули на збір. Женя приєднався до товаришів пізніше. Прилетів до Києва із Севільї о 18:00.

"З приходом у збірну Білорусі Хацкевича у команді змінилися принципи гри, - каже Михайло Іванович. - Викликаються шість-сім нових гравців у порівнянні з тим складом, який протистояв нам. Можна сказати, що це нова збірна.

Чим зумовлений пізній виклик Олександра Гладкого? Список кандидатів готується наперед. Деякі гравці отримали мікротравми. Ми вирішили перестрахуватися, викликавши Олександра. Крім того, він добре себе проявив у матчах за клуб.

Виклик Віктора Коваленка? У нас є 2-3 дні. За цей час познайомимся з гравцем. Звернули на нього увагу ще коли "Шахтар" виступав у юнацькій Лізі чемпіонів. Він той футболіст, який може змінити хід матчу після виходу на заміну.

Шкода, що "Зоря" незаслужено вилетіла з єврокубків. Але такий футбол. Що стосується нашої підготовки, то постараємося максимально використати час, який є у нашому розпорядженні.

Ярмоленко? Якщо футболіст хоче рости, то треба переходити у команду високого рівня. Не думаю, що після переходу в якийсь європейський клуб Андрія знизить свій рівень. Я знаю його. Він хоче рости і рости. Якщо він перейде в європейський топ-клуб, то це буде плюс для збірної.

Коноплянка? Коли він прилетить, ми візьмемо його за горло і змусимо зізнатися, чого він не грає з перших хвилин, - жартує Фоменко. - У "Дніпрі" він грав на хорошому рівні. Потрібен час на адаптацію у новій команді".

Нападник "Дніпра" Євген Селезньов відзначився дублем у ворота "Карпат" в останньому турі прем'єр-ліги.

"Не думаю, що голи за клуб можуть додати впевненості у матчах за збірну. У клубах - одна гра, в збірній - інша. І без голів впевненість була б гарною.

Не бачу сенсу порівнювати Білорусь і Словаччину. У кожної збірної своя гра. Нам треба дивитися на себе", - сказав Євген.

Після прес-конференції збірна провела тренування. Перші 30 хвилин були відкритими для ЗМІ. Після пробіжки футболісти, які проводили матч напередодні, продовжили бігати. Решта виконавців з тренером з фізпідготовки розминалися і грали у квадрат. Після розминки збірники зіграли спаринг з маленькими воротами. При цьому голкіпери працювали, як польові гравці. 

Нагадаємо, матч Україна — Білорусь пройде 5 вересня у Львові. За три дні Словаччина прийме нашу збірну у Жиліні.

Зараз ви читаєте новину «"Візьмемо Коноплянку за горло": Фоменко розповів про підготовку збірної України до Білорусі та Словаччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути