Ексклюзиви
четвер, 07 березня 2013 13:21

"Відставка Луческу можлива лише тоді, якщо цього вимагатиме Ахметов" - румунський журналіст

"Відставка Луческу можлива лише тоді, якщо цього вимагатиме Ахметов" - румунський журналіст
Контракт Луческу і "Шахтаря" закінчується влітку 2013 року ФОТО: shakhtar.com

Відставка наставника донецького "Шахтаря" Мірчі Луческу можлива лише тоді, якщо цього вимагатиме президент "гірників" Рінат Ахметов. Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив журналіст Андрей Сирбу зі спортивної редакції Румунського телебачення.

"Щоб піти, то він не піде, незалежно від віку чи стану здоров'я, а тим більше, через дружину. Це такий тип людини, що не здасться, незалежно від того, наскільки б важко йому не було. Відставка можлива лише тоді, якщо від нього це вимагатиме Ахметов. Розіграють сценарій, щоб Луческу сам цього попросив, а не щоб його звільнили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луческу влітку піде з "Шахтаря" - ЗМІ

Тримають його не гроші або неможливість влаштуватися десь поза футболом, а зручність і комфорт у команді, яку він знає, яку він сам збудував. Починати роботу в іншій у його віці — це досить важко.

Для нього виліт з Ліги чемпіонів — дуже важкий удар, бо він неймовірно бажає, прагне з усіх сил виграти її. Це його найголовніша мрія! Саме його, а не Ахметова. І він найбільш уперта людина у світі, фізично не здатний визнавати своїх помилок. Нарікає на обставини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Відставка Луческу? Чутки і не більше"- Палкін

Якщо ж Ахметов проситиме поради щодо наступника, Мірча, безперечно, запропонує свого сина Развана Луческу. Це посередній тренер, - йому фантастично пощастило колись з "Рапідом", коли той пройшов у чвертьфінал Ліги Європи. І Мірча весь час його нахвалює. Але Разван навіть 10% з таланту свого батька не має," - вважає Сирбу.

Румунський журналіст називає Луческу людиною з важкою вдачею, яка не сприймає критики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Все закінчилося після помилки П'ятова" - Луческу

"У нього дуже важка вдача. Часто набридає. Взагалі не сприймає критики чи порад. Справді, він фахівець, і дуже багато досягнув у "Шахтарі", але деколи хочеться просто заїхати по пиці. І думаю, що чимало гравців з його команди дуже вже наїлися ним. Надто той-таки Рац, якого він висміював і прилюдно. Але Разван мусить терпіти, бо заробляє в "Шахтарі" стільки, скільки ніхто й ніколи йому деінде не платитиме" — впевнений Сирбу.

Нагадаємо, після програшу "Борусії" в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів в українських ЗМІ з'явилася інформація про рішення Луческу залишити донецьку команду після закінчення сезону. Додамо, що контракт румунського наставника з "Шахтарем" закінчується влітку 2013 року.

Після першого матчу 1/4 фіналу Ліги чемпіонів проти "Барселони" Луческу нагримав на Раца, коли гравець спілкувався з румунськими журналістами. "Шахтар" програв з рахунком 1:5.

Рац: "Програли, бо у "Барселони" дуже сильна команда, - з ними було неймовірно важко"

Луческу (кричить): "Скажи-скажи їм, що команда два голи через тебе пропустила!"

Рац: "Ну от, кажу вам, що через мене ми пропустили два голи"

Журналіст: "Лаяв вас наставник?"

Рац: "Та це вже щось звичне, воно вже нам набридло"

Зараз ви читаєте новину «"Відставка Луческу можлива лише тоді, якщо цього вимагатиме Ахметов" - румунський журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути