субота, 28 червня 2014 15:07

Спецтема: Кубок світу-2014: на землі Пеле та Роналдо

"У чвертьфіналі бачу Уругвай та Бразилію" - Саленко

"У чвертьфіналі бачу Уругвай та Бразилію" - Саленко
Фото: segodnya.ua

Кращий бомбардир ЧС-1994 Олег Саленко поділився з Gazeta.ua своїми очікуваннями від перших матчів 1/8 фіналу бразильського мундіалю. Нагадаємо, сьогодні путівки до чвертьфіналу розіграють Бразилія з Чилі в 19:00 і Колумбія з Уругваєм о 23:00.

"Проблема номер один для збірної Уругваю - це, безумовно, дискваліфікація Суареса. Першу гру відбіркового раунду він пропускав, і ми всі побачили, що таке Уругвай з Суаресом і без нього. Разом з тим, цей факт повинен згуртувати команду і змусити показати всім, що збірна Уругваю - це колектив, а не команда окремо взятого гравця. Судячи з того, що головний тренер в знак протесту проти дискваліфікації футболіста залишив свої посади в ФІФА, можна робити висновок про рішучий настрій команди. І він повинен зіграти свою роль, адже Уругвай, як і Колумбія, грають приблизно в однакових стилях, з акцентом на контроль в середині поля. Тому важко віддавати комусь явну перевагу. В уругвайців у даній ситуації краще психологічне підгрунтя. Отже дам 60 на 40%, що команда Оскара Табареса пройде далі. Важливо, щоб Кавані і Форлан грамотно використали свій потенціал", - вважає Олег Саленко.

"Що стосується збірної Бразилії, видно, що команда не біжить настільки, наскільки від неї цього чекають. Компенсувати це вдається за рахунок індивідуальної майстерності окремих гравців, того ж Неймара. Плюс, чого гріха таїти, видно, що арбітри так чи інакше, а намагаються допомогти команді. І в стикових матчах це може зіграти свою вирішальну роль. Але не менш серйозна підтримка буде в бразильців з боку дванадцятого гравця. Адже футбол там - частина життя, майже релігія. Проте, зі збірною Чилі господарям чемпіонату легко не буде. Це злагоджений, дисциплінований колектив. Його козирі - різкі контратаки і стандарти. І все-таки поставлю 70 на 30%, що в чвертьфінал вийде Бразилія. Якщо команда Сколарі заб'є швидкий гол, розраховувати на успіх збірній Чилі буде вкрай складно", - резюмує Олег Анатолійович.

Нагадаємо, поєдинок Бразилія - Чилі покажуть телеканали "Футбол 2" і "Перший національний". Колумбію з Уругваєм можна буде побачити на каналах "Україна" і "Футбол 1". Сайт Gazeta.ua проведе текстову онлайн-трансляцію обох матчів.

Зараз ви читаєте новину «"У чвертьфіналі бачу Уругвай та Бразилію" - Саленко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути