неділя, 15 жовтня 2017 22:06

У чому Суркіс програє Ахметову

У чому Суркіс програє Ахметову
Ігор Суркіс (ліворуч) та Рінат Ахметов

Київське "Динамо" програло Одесі місцевому "Чорноморцю" в матчі чемпіонату України з рахунком 1:2. Робимо перші висновки після поразки.

"Динамо" в його нинішньому стані зовсім не нагадує суперклуб: ні рівнем тренерського штабу, ні рівнем гравців основи. З кожним новим тренером столичний клуб скочується все глибше. Сергій Ребров був у цьому ряду єдиним приємним винятком. Програні перші тайми матчів зі "Скендербеу" і "Партизаном" лише підтвердили те, про що більшість фахівців давно здогадувалися: кияни нині лише регресують. І чим далі, тим більше.

Зрозуміло, чим керувалося керівництво "Чорноморця", коли запрошувало на посаду білоруса Олега Дулуба. Він залишив приємну думку про себе ще після роботи з "Карпатами". Одеській команді, яка перебувала на останній сходинці таблиці, конче необхідна була міцна тренерська рука. Фахівець повинен був налагодити гру в обороні і далі пробувати зачепитися за очки. Зрештою, так і сталося. Одесити мають посередніх виконавців, які підпорядковуються жорсткій командній дисципліні.

Чим керувався Ігор Суркіс, коли запрошував на посаду Олександра Хацкевича – невідомо. Тренерських успіхів фахівець не мав. Прихильником якої моделі гри він є – залишилося таємницею. До певного часу Хацкевичу неймовірно щастило. Але тепер усі побачили, що насправді король – голий.

Чим керувався Ігор Суркіс, коли запрошував на посаду Олександра Хацкевича – невідомо. Тренерських успіхів фахівець не мав

Ні про яку боротьбу за чемпіонство давно не йдеться. Нинішній "Шахтар" на голову сильніший за "Динамо". Після відставки Луческу Рінат Ахметов пішов усталеним і перевіреним у Європі шляхом – він доручив клуб молодому й перспективному тренеру, який довів свій талант у роботі з непретензійними клубами. Зараз Фонсека утверджується як талановитий тренер й потихеньку починає мріяти про роботу з європейськими грандами. Найбільшою мрією колишніх наставників "Динамо" залишається повернення до Києва. Кращої роботи їм ніхто не давав і не дасть.

Схоже, увесь світ рухається в одному напрямі – а брати Суркіси – в іншому, лише їм відомому. Вони не допускають думки доручити клуб якомусь вітчизняному перспективному тренеру не з динамівської школи. Роман Григорчук, Юрій Вернидуб, Роман Санжар можуть із шкіри пнутися у вітчизняному чемпіонаті, але ніколи не отримають запрошення від братів Суркісів. Бо вони не тієї касти. А серед колишніх динамівців вибір стає все меншим. Добре, що випадково призначили Реброва. Надалі вже пішли фахівці, яких би нізащо не запросили тренувати навіть українські клуби середньої руки. Результат побачили сьогодні на табло в Одесі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ваші і мої таргани мають рухатися в одному напрямку": тренер, який відібрав очки в "Шахтаря"

В наступному турі "Динамо" зіграє з "Шахтарем". Зустріч лідерів УПЛ пройде 22 жовтня у Києві.

Зараз ви читаєте новину «У чому Суркіс програє Ахметову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути