пʼятниця, 22 червня 2012 23:01

"У Бразилії футбол - це релігія. Українці ж - типові європейці" - вболівальник

Джефферсон Кавальго, 26 років, із Бразилії вивчає в Києві мови й акторське мистецтво.

Разом із земляками вболіває за Португалію у чемпіонаті "Євро-2012".

"Народився я в Ріо-де-Жанейро, у районі Копакабана - це величезне океанське узбережжя з південного боку міста. Це район найбагатших людей - політиків і бізнесменів. Наша родина теж заможна і впливова", - розповідає Gazeta.ua вболівальник. - Я певний час працював у них, але втомився, і тепер відпочиваю в Україні".

За словами бразильця, Ріо - це мікс із самби, маракату і щастя. Натомість Київ значно відрізняється, бо "тут люди стриманіші".

"Ось тут на футболі збираємося з друзями, вони б'ють у барабани. А я танцюю самбу. Люди приєднуються, фотографуються. Українці дуже відкриті, Вам треба тільки трохи довіри і допомоги. Одного разу хлопчик ще ніколи в житті не бачив чорної людини, і попросив доторкнутися до моєї шкіри. Сказав, що вона дуже красива. Дуже здивувало, що ще є десь на землі діти, які ніколи не бачили чорношкірих", - ділиться спогадами Джефферсон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Українці кажуть, що я чорний, без страху образити" - Манзі Нгайза в Києві забув про расизм

Каже, що в Україні жити дуже дешево, а коли порівнює з високими цінами Копакабани, то йому здається, що живе тут безкоштовно. У Києві сам знімає квартиру в центрі за кілька тисяч гривень.

"Ніколи не їжджу в громадському транспорті. Весь час беру таксі. Не їм української їжі, тому що вона занадто жирна. Готую сам бразильські страви. Типова - яловичина, рис, квасоля й овочі. Без перцю. Мені тут важко з мовою - не знаю ні української, ні англійської. Тому беру приватні уроки обох мов. Моя 27-річна дружина Фернанда залишилася в Бразилії, вивчає там право. Щодня спілкуємося в скайпі. Двічі на місяць їздимо в Німеччину, щоб побачитися на вихідні. Приїхати в Україну їй важко, тому що майже неможливо дістати українську візу - в посольстві ставлять надто багато запитань", - зауважив іноземець.

У столиці Кавальго проживає вже рік. Радий, що його перебування в Україні співпало з "Євро".

"Як усі бразилійці, граю в футбол. Дуже люблю бюжевілля в фан-зоні. На вихідні думаємо з українцями зіграти в дві команди. Я з друзями-бразильцями проти українців. У нас у Бразилії традиція - грати зі своїми проти несвоїх, а не робити мішані команди. Так цікавіше. Підемо на якийсь київський майданчик. Українці типові європейці. У Бразилії футбол - це релігія. Тож під час футбольних чемпіонатів у Бразилії всі вулиці були б завішані національними прапорами. Усі лавки пофарбували б у тон до них. І буквально кожен перехожий вдягнув би футболку національної збірної. У Європі не так. Через футбол несамовитіють лише фани. У Бразилії кожен. Тому Україна - типова Європа", - підсумував бразилець.

Зараз ви читаєте новину «"У Бразилії футбол - це релігія. Українці ж - типові європейці" - вболівальник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути