субота, 23 березня 2013 16:47

"Українські отамани" впевнено "згасили" "Бакинські вогні"
17

Фото: Фото: Юлія РУДЕНКО

Боксерська команда "Українські отамани" "в суху" перемогла півфіналістів минулого сезону Всесвітньої серії боксу (WSB) азербайджанську команду "Baku Fires", здолавши її з рахунком 5:0.

Перша чвертьфінальна зустріч у рамках ІІІ сезону WSB відбулася у київському Палаці спорту 22 березня.

"Це був яскравий вечір боксу, кожен із боїв був складним та напруженим. 5:0 – це просто феноменальний результат, ми всі задоволені", – поділився враженнями Дмитро Гайструк, генеральний директор "отаманів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усік, Гвоздик і Берінчик вийдуть за "отаманів" проти Азербайджану

Першу перемогу для України здобув Микола Буценко у найлегшій ваговій категорії до 54 кг. Незважаючи на брудні прийоми суперника, "отаман" впевнено доводив свою перевагу. Судді одностайно віддали перемогу українцеві – 50:45.

Наступним на рингу з'явився Денис Берінчик – у шароварах і з бочкою "Медовухи" на плечах. Він розважив усіх присутніх цікавим шоу, показавши "козацькі" традиції перед боєм.

Поєдинок срібного олімпійського призера був не менш напруженим, але під контролем українця. У підсумку перемога за "отаманом".

"Це був брудний бій із боку мого суперника, – говорить Берінчик. – Протягом поєдинку він тримав мене, не хотів боксувати, бив головою, але, на щастя, розсічень немає".

Бій за участі Дмитра Митрофанова боксери провели на ближній дистанції, де українець майстерно демонстрував аперкоти. За результатами п'яти раундів судді одноголосно визнали "отамана" переможцем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усік не сумнівається у перемозі "отаманів" над азербайджанцями

Найскладнішим поєдинком вечора був четвертий двобій за участі бронзового призера Олімпійських ігор Олександра Гвоздика. Після чотирьох раундів судді не мали остаточного рішення щодо переможця. У вирішальному п'ятому раунді українець лівим боковим ударом нокаутував суперника.

Головним протистоянням вечора була зустріч у суперважкій вазі між олімпійським чемпіоном у Лондоні Олександром Усіком і бронзовим призером цієї ж Олімпіади Магомедрасулом Меджідовим. "Отаман" швидко рухався, ухилявся від ударів суперника, відразу взявши лідерство у свої руки. Поєдинок був видовищним та напруженим, допомагала й підтримка рідних вболівальників. У підсумку результат суддів – 50:45 на користь українця.

"Сподобалось боксувати проти Магомедрасула. Він – дуже сильний суперник. Але ми з моїм тренером Анатолієм Ломаченком обрали потрібну стратегію ведення бою. Я певен, що із таким запалом, як сьогодні, наша команда здобуде путівку до наступного етапу", – заявив Усік після бою.

Таким чином, "Українські отамани" впевнено перемогли азербайджанську команду "Baku Fires" із рахунком 5:0. 30 березня відбудеться матч-відповідь у Баку, де у складі "отаманів" на ринг вийде дворазовий олімпійський чемпіон Василь Ломаченко. Повний склад обох команд буде відомий за 5 днів до матчу.

Зараз ви читаєте новину «"Українські отамани" впевнено "згасили" "Бакинські вогні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути