вівторок, 05 березня 2013 07:00

"Українські отамани" вийшли у чвертьфінал

"Українські отамани" перемогою завершили виступ у груповому турнірі Всесвітньої серії боксу. В Лондоні наша команда з рахунком 3:2 подолала "Британські левові серця". Виграли у своїх опонентів Дмитро Митрофанов, Василь Ломаченко та Олександр Усик. Поступилися Василь Ільницький і Денис Солоненко.

Українці посіли четверте місце у групі В та пробилися до чвертьфіналу WSB. На цій стадії вони зустрінуться з командою Азербайджану — переможцем групи "А". "Бакинські вогні" здобули дев'ять перемог у 10 матчах і на 8 балів випередили мексиканців — другу команду групи. "Отамани" уникли б зустрічі на такій ранній стадії плей-оф проти сильного суперника, якби з команди не зняли 3 очки та не зарахували поразку за неявку на бій з аутсайдером групи "Американськими нокаутами". Українці не потрапили у США на передостанній матч групового етапу через візові проблеми.

Перший чвертьфінальний поєдинок з азербайджанцями відбудеться 22 березня в Україні. А матч-відповідь — 29 березня в Азербайджані.

Фаворит цього протистояння — "Бакинські вогні". Головна їхня перевага — у кожній з п'яти вагових категорій у кавказців по двоє-троє сильних боксерів. Це дасть можливість виставити однаково потужний склад на обидва матчі з українцями. Боксер не може виступати частіше, ніж раз на 10 днів, за правилами WSB. Отже, в Україні та Азербайджані команди змагатимуться цілком різними складами. Натомість у нас у деяких категоріях бракує сильних других номерів. Найбільш проблемна вага — до 54 кг. Відтак тренерський штаб повинен тактично правильно використати наших лідерів Василя Ломаченка, Олександра Усика, Олександра Гвоздика і Дмитра Митрофанова в цих матчах.

Найбільш очікуваною може стати зустріч Василя Ломаченка та російського легіонера Альберта Селімова. 2007 року на чемпіонаті світу в Чикаго Ломаченка засудили в бою із Селімовим. А за рік на Олімпійських іграх у Пекіні українець реваншував — на стадії 1/16 фіналу переміг росіянина 14:7.

Цікавим буде протистояння чемпіонів світу 2011 року Олександра Усика і Магомедрасула Меджидова. У Баку-2011 Усик переміг у ваговій категорії до 91 кг, Меджидов — понад 91. Азербайджанець також став "бронзовим" у Лондоні-2012, де Усик завоював "золото".

Зараз ви читаєте новину «"Українські отамани" вийшли у чвертьфінал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути