субота, 11 жовтня 2014 12:32

"Українці досі не вміють грати з упевненим контролем м'яча" - Сопко

"Українці досі не вміють грати з упевненим контролем м'яча" - Сопко
Олександр Сопко

Колишній захисник донецького "Шахтаря" Олександр Сопко вважає, що тренерам збірної України не варто вдаватися до кардинальних змін у складі після не надто переконливої з точки зору якості гри проти збірної Білорусі.

"Треба поважати вибір Михайла Фоменка. Він є людиною у віці. Звідси деякий консерватизм у прийнятті рішень. Тому я не очікую якихось кардинальних змін у складі. Не треба забувати, що ми – далеко не збірна Франції, яка змогла оновити склад перед вирішальною грою проти України в листопаді минулого року. У Франції – понад 50 легіонерів. Ще біля сотні достойних гравців виступає у власному чемпіонаті.

А де тренерам українців набрати виконавців на другий склад? Брати гравців із "Волині", "Ворскли" чи "Зорі"? При всій повазі до цих команд виконавців рівня збірної там дуже мало. Інший шлях – викликати легіонерів. А хто в нас грає за кордоном? Тому нашим радикалам варто заспокоїтися й не впадати в крайнощі. Результату досягнуто. Згодом прийде й гра.

Он учора збірна Голландії при яскравій грі ледь не поступилася казахам. Хто би потім похвалив Хіддінка за якісну гру при нулі очок? У футболі не завжди приходять гра і результат. Треба набратися терпіння".

Білоруси обрали проти нас захисний варіант. Македонці навряд чи гратимуть інакше. Проблема подолання насиченої оборони залишається?

"Дійсно, невміння здолати насичену оборону здає нездоланною проблемою національної команди. Річ у тім, що після смерті Лобановського наші фахівці проґавили чергову революцію у футболі, авторами якої стали іспанці. Вони запропонували технічний футбол із тотальним контролем м'яча. Ми ж за старою звичкою робили ставку на атлетизм, швидкість і гру на контратаках. Матчі проти команд, які йдуть вперед і гостро атакують, оголяючи зони в своєму захисті, даються нам легше. Ситуацію до певної міри переламав донецький "Шахтар", але основними виконавцями там є бразильці, а не українці. Ми й досі не вміємо грати з упевненим контролем м'яча. Те саме стосується і суперників по групі – білорусів і словаків.

Вас турбує емоційний стан наших гравців, які від матчів єврокубків не мають часу на перепочинок. Чи встигнуть вони відновитися емоційно?

"Існує думка, що футболісти після перемог лише вихлюпують емоції й ця посудина ніяк не наповнюється. Насправді перемоги додають позитивних емоцій гравцям. Плюс – наші хлопці постійно перебувають в ігровому тонусі. Думаю, усі проблеми ми поступово вирішимо. Якщо ж раптом наша збірна не зможе перемогти Македонію, то це станеться внаслідок ігрових негараздів, але ніяк не психологічних".

Нагадуємо, що завтра збірна України з футболу прийматиме у Львові збірну Македонії. Початок гри – о 19-00.

Зараз ви читаєте новину «"Українці досі не вміють грати з упевненим контролем м'яча" - Сопко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути