неділя, 23 лютого 2014 18:41

"Україна - фаворит в боротьбі за друге місце. З першим питання закрите" - Нагорняк

"Україна - фаворит в боротьбі за друге місце. З першим питання закрите" - Нагорняк

Збірна України - фаворит у боротьбі за друге місце групи С в рамках кваліфікації на Євро-2016. Про це, коментуючи результат жеребкування, сказав відомий футбольний експерт Сергій Нагорняк.

Нагадаємо, синьо-жовтим належить зіграти зі збірними Іспанії, Білорусії, Словаччини, Македонії та Люксембургу.

"Питання з першим місцем в нашій групі однозначно закрите. Іспанія - явний і беззаперечний фаворит і дуже сумніваюся, що команда десь оступиться. Якщо у відборі на чемпіонат світу вони не мали проблем в компанії з Францією, то тут тим більше навряд чи хтось зможе перешкодити. Боротьба буде за друге місце, де, на мій погляд, збірна України - фаворит", - вважає експерт.

"Дуже б не хотілося, щоб гра з іспанцями була на початку циклу. Куди впевненіше почуватиме себе наша команда, якщо до матчу з чемпіонами світу та Європи підійде з набраними очками. Ми пам'ятаємо, як в останній кваліфікації на бразильський Мундіаль стартували з нічиї проти Англії. Всі були щасливі і думали: життя вдалося. А потім розгубили дорогоцінні очки з Молдавією та Чорногорією. Яких саме й не вистачило, щоб потрапити до Бразилії", - зазначив Сергій Нагорняк.

За його словами, збірній України попалися досить незручні суперники.

"Люксембург - явний аутсайдер, тут можна тримати в голові шість очок. Якщо не вигравати у такої команди, то нема чого робити на чемпіонаті Європи. Словаччина дуже незручний суперник, ми пам'ятаємо, скільки команда попсувала нерви збірній Росії. З Македонією і Білорусією досвід маємо, але це було вже давно, в іншій епосі. Інтерес представляє лише для любителів статистики. У нинішньому циклі зійдуться вже зовсім інші команди, з іншими футболістами. І потрібно відштовхуватися від сьогоднішнього дня. Тим більше, що збірна України змужніла, відчула впевненість у своїх силах. За Фоменка всі ігри, крім матчу-відповіді з Францією провела на високому рівні. Але легко не буде однозначно, просто так без бою команди не здадуться".

У нинішньому відбірковому циклі у фінальну частину Євро проходять дві перші команди і краща з тих, що треті. Решта грають стикові матчі.

"Це, скоріше плюс, адже команда повинна відчувати себе розкутішою і впевненішою. Якщо настрій на матчі буде таким самим, яким він був за Михайла Фоменка в минулому циклі, шанси на друге місце будуть дуже хороші", - резюмував Сергій Нагорняк.

Зараз ви читаєте новину «"Україна - фаворит в боротьбі за друге місце. З першим питання закрите" - Нагорняк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути