вівторок, 10 вересня 2013 12:14

Суперниками Бубки на виборах президента МОК будуть юристи, дипломат і банкір

Суперниками Бубки на виборах президента МОК будуть юристи, дипломат і банкір
Сергій Бубка сьогодні може очолити НОК. Фото: noc-ukr.org

10 вересня о Буенос- Айресі пройдуть вибори президента Міжнародного олімпійського комітету. На цю посаду претендують шестеро людей, серед яких і глава Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

Суперниками знаменитого українського легкоатлета на виборах будуть німець Томас Бах (юрист, олімпійський чемпіон - 1976 у фехтуванні на рапірі), який є фаворитом букмекерів; дипломат і бізнесмен з Сінгапуру Нг Сер Мианг; президент міжнародної федерації боксу і архітектор за професією Чин Куо Ву з Тайваню; голова Комісій фінансів та аудиту МОК пуерторіканський банкір Річард Керріон і бронзовий призер Олімпіади- 1968 в академічному веслуванні швейцарський юрист Денис Освальд.

МОК обирає президента строком на вісім років шляхом таємного голосування. Повторно президент вибирається на чотири роки. Для перемоги на виборах кандидат повинен набрати 50 % +1 голос. Зараз у МОК 103 члени, тож потрібно 52 голоси. Якщо в першому турі жоден з кандидатів їх не отримує, то в кожному наступному відсівають кандидата, який набрав найменшу кількість голосів, і так до тих пір, поки не залишаться двоє, один з яких перемагає в підсумку простою більшістю. Очікується, що ім'я нового глави МОК стане відомо о 18:30 за київським часом.

Зараз главою МОК є бельгієць Жак Рогге, який керує організацією вже 12 років. За всю історію існування організації, її очолювали дев'ять осіб. Вісім з них були європейцями.

Зараз ви читаєте новину «Суперниками Бубки на виборах президента МОК будуть юристи, дипломат і банкір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути