вівторок, 28 травня 2013 16:24

"Щасливий, що все життя присвятив спорту" - Бубка підтвердив участь у виборах президента МОК

"Щасливий, що все життя присвятив спорту" - Бубка підтвердив участь у виборах президента МОК
Бубка замахнувся на крісло президента МОК. Фото: noc-ukr.org

Олімпійський чемпіон у стрибках з жердиною українець Сергій Бубка боротиметься за посаду президента Міжнародного олімпійського комітету (МОК).

"Це особливий для мене день. Вчора я зв'язався з президентом МОК Жаком Рогге, щоб оголосити йому, що я збираюся балотуватися на пост президента МОК. Сьогодні я оголошую про це публічно", - сказав Сергій Бубка у вівторок на прес-конференції.

"Я почав свою міжнародну спортивну кар'єру саме тут, в Петербурзі, коли кваліфікувався на чемпіонат світу 1983 року в Гельсінкі і тому саме тут хотів би оголосити про свою кандидатуру на пост президента МОК", - цитує Бубку прес-служба Національного олімпійського комітету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сергій Бубка має намір очолити МОК - ЗМІ

Він також висловив свої емоції: "Я щасливий, що все своє життя присвятив спорту. З дитинства мріяв стати олімпійцем і моя мрія здійснилася. Протягом усього життя мені пощастило відчути спорт в різних ролях - як атлет, керівник власного спортивного клубу, який надавав можливості для розвитку юним атлетам, в ролі бізнесмена, члена Міжнародного олімпійського комітету, президента Національного олімпійського комітету, віце-президента Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій, посла ЮНЕСКО. Упевнений, що весь цей вагомий досвід дав мені сильну платформу для подальшого руху вперед".

Суперниками Сергія Бубки на виборах будуть Томас Бах (Німеччина), Нг Сер Мианг (Сінгапур), Чин Куо Ву (Тайвань), Річард Карріон (Пуерто-Ріко) і Денис Освальд (Швейцарія). Вибори президента МОК пройдуть у вересні 2013 року в Буенос-Айресі (Аргентина).

На даний момент президентом МОК є Жак Рогге.

Зараз ви читаєте новину «"Щасливий, що все життя присвятив спорту" - Бубка підтвердив участь у виборах президента МОК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути