середа, 23 січня 2013 12:17

Суперника Володимира Кличка дискваліфікували за допінг

Суперника Володимира Кличка дискваліфікували за допінг
Маріуш Вах отримав рік дискваліфікації ФОТО: Reuters

Польський боксер-важковаговик Маріуш Вах дискваліфікований на рік за вживання допінгу. Про це повідомляє інтернет-видання Fightnews. Позитивний результат дала допінг-проба, взята у Ваха після бою з українцем Володимиром Кличком, який відбувся 10 листопада 2012 року. Вах був викритий у застосуванні заборонених анаболічних стероїдів.

Рішення про дискваліфікацію Ваха прийняла Федерація боксу Німеччини (BDB). Термін дискваліфікації буде відраховуватися з 10 листопада 2012 року. Крім того, Вах повинен буде заплатити штраф у розмірі 5113 євро (6800 доларів). Рішення набуде чинності, якщо боксер не буде вимагати відкриття контрольної проби "B" (раніше представники Ваха говорили, що вони не оскаржуватимуть результати допінг-тесту).

Поки неясно, чи пошириться дискваліфікація Ваха тільки на Німеччину чи йому заборонять проводити поєдинки і в інших країнах - наприклад, в США.

Бій Кличко - Вах пройшов у Гамбурзі і закінчився перемогою українського боксера за очками. У поєдинку з Вахом Кличко захистив свої титули чемпіона світу за версіями IBF (Міжнародна федерація боксу), WBA (Всесвітня боксерська асоціація) і WBO (Всесвітня боксерська організація).

Всього за свою кар'єру Вах провів на професійному рингу 27 поєдинків. Єдиної поразки він зазнав у бою з Кличком.

Зараз ви читаєте новину «Суперника Володимира Кличка дискваліфікували за допінг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути