четвер, 07 травня 2009 11:57

Сьомін розповів, як "Динамо" "народжуватиме" гол

Сьомін розповів, як "Динамо" "народжуватиме" гол

Головний тренер київського "Динамо" Юрій Сьомін на передматчевій прес-конференції, присвяченій повторному півфінальному поєдинку 1/2 розіграшу Кубка УЄФА, відповів на питання журналістів. Разом з наставником київської команди на прес-конференцію прийшов хорватський легіонер "Динамо" Горан Сабліч.

- Добрий вечір! Напевно, немає ніякого сенсу говорити про те, що нас чекає дуже і дуже важливий матч, матч півфіналу Кубка УЄФА. Думаю, кожна з команд гідна виходу у фінал і перемоги в ньому. Впродовж всього року в чемпіонаті України, Лізі чемпіонів, Кубку УЄФА на кожному етапі випадала величезна кількість гравців, які не могли брати участь в тих або інших іграх.

Причому травми були складні і важкі. Якщо я назву вам пофамільно, то їх дуже багато: і Юссуф, і Михалик, і Діакате, і Гусєв, і Корреа, і Мілевський, зараз Кравець. Кожного разу з цієї складної ситуації ми виходили, на мій погляд, з чистою совістю. 

Я вірю в хлопців, вони добре працюють, добре тренуються, а коли добре працюєш, результат буде. Якщо ми покажемо хорошу гру, то переможемо, не покажемо - програємо. Футбол - проста річ.

- Юрій Павлович, в Луганську ви випустили напіврезервний склад. На ваш погляд, це буде перевагою перед суперником?

- Майбутній матч покаже, буде перевага чи ні. Ми на цей період могли зробити певну ротацію. Нам це було необхідно: гравці в матчі з "Шахтарем" були втомлені, тому великій групі футболістів дали невелику паузу. Правильно це чи ні - покаже гра.

- Карткова тема актуальніша для фіналу. Але якщо порівняти співвідношення гравців, що "висять" на картках в "Шахтарі" і в "Динамо", то по всьому виходить, що "гірники" грають грубіше. Яка ваша думка?

- Думаю, статистика не завжди вірна. Я б сказав навпаки: "Шахтар" - технічна команда, яка завжди грає за правилами. Картки є картки. Інший раз судді теж помиляються. На якомусь етапі у нас теж були багато карток в Лізі чемпіонів. У нас пропускав Вукоєвіч, загалом, велика група гравців була на картках.

- Вас не турбує той факт, що Любош Міхел, який працює в "Шахтарі" добре знайомий зі всіма арбітрами?

- Нас всіх турбує, і це зокрема.

- Питання Горану Саблічу. У попередніх домашніх матчах Кубка УЄФА "Шахтар" жодного разу не пропустив і забив шість голів. На ваш погляд, за рахунок чого можна перервати цю серію?

- За рахунок нашої хорошої гри, яку ми повинні показати. Ми чудово розуміємо: якщо хочемо грати у фіналі, повинні забивати. Думаю, в першій грі ми були достатньо нервовими і не продемонстрували весь наш потенціал. У групи гравців - Мілевського, Нінковіча, Алієва, Бангура - вистачає класу, щоб знайти моменти і забити.

- Чи працювали ви над серією післяматчевих пенальті? Припускаєте такий варіант?

- Детально над цим ми не працювали, але в голові, звичайно, тримаємо. Після певних тренувань гравці десь самостійно по два-три рази били пенальті. Значить, цей варіант вони передбачають. Спеціально ми цього не робили.

- Очевидно, вашій команді доведеться забивати. Якими тактичними або педагогічними, можливо, методами ви збираєтеся цей гол "народити"?

- Тактичних варіантів багато.

- Три нападаючих?

- Думаю, не це грає ролі. Буде їх три, чотири або п"ять. Можливо, буде взагалі один нападаючий і нам зручно атакуватиме з глибини. Думаю, основне в завершуючій стадії - майстерність гравця. Ось це для нас важливо. Хтось проявить свої вирішальні дії, удар - гол "народиться".

- Знову питання до Горана: чи є у вас відчуття, що другого шансу пробитися у фінал Кубка УЄФА вже не буде, настрій в команді який присутній? І скажіть, чи не відволікає думку про те, що можливо в цю неділю ви станете чемпіоном України?

- Настрій в команді - божевільний. Ми чудово розуміємо, що таке фінал Кубка УЄФА. Ми між собою спілкуємося, говоримо про це. Ми покажемо, що готові віддати всі свої сили, щоб потрапити у фінал. Що стосується думок про чемпіонство: нічого нас не відволікає. У нас вже досить довгий період такий розрив в очках з "Шахтарем". Отже ми до цього готові, декілька турів назад ми зрозуміли, що станемо чемпіонами.

- У якому стані Артем Мілевський? Після матчу в Києві ви сказали, що не замінили його тому, що не було заміни. Також ви сказали, що гравці, які вийшли на заміну, не внесли свіжості до гри. Чи означає це, що у вас немає гравців, які можуть підсилити команду?

- Ні, не означає. У тому матчі, про який ми говоримо, спрацювали невдало, посилення не відбулося. А завтра - інший матч, по-іншому йшла підготовка у хлопців. Ми на цю тему з ними розмовляли. Думаю, кожен з них відчув, хто і який вніс внесок до загального успіху. Ми це все виправимо. А що стосується травми Мілевського: у нього є розтягнення, пошкоджені в коліні зв"язки. Я таке за травму не приймаю. Людина повинна грати. І нічого страшного не відбулося, що він закінчив той матч. Зараз він живий-здоровий і хоче грати.

- І гратиме?

- Звичайно, буде. А як же?

ФК "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «Сьомін розповів, як "Динамо" "народжуватиме" гол ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути