середа, 06 травня 2009 17:55

У матчі "Шахтар" — "Динамо" все вирішить фізична підготовка

Найбільше вражень від першого півфіналу Кубка УЄФА між "Динамо" та "Шахтарем" залишили останні хвилини гри. Господарі хотіли, але вже фізично не могли організувати вирішальний штурм воріт гостей. Гравцям основного складу "Динамо", які вже третій місяць поспіль грають двічі на тиждень, далася взнаки втома. Вони, по-перше, не могли грати швидше, по-друге, припускалися помилок.

Імовірно, що запас фізичної витривалості, закладений на тренуваннях у січні-лютому, швидше вичерпало саме "Динамо". Якщо "Шахтар" традиційно готувався до весняної частини сезону, проводячи багато тренувальних матчів, то головний опонент цієї команди акцентував саме на витривалості. Такий хід дав змогу динамівцям вдало провести останні хвилини вирішальних матчів у лютому-березні. Саме другі тайми в іграх Кубка УЄФА проти "Валенсії", а потім у трьох поспіль матчах проти "Металіста" в чемпіонаті України та тому ж Кубку УЄФА були для клубу переможними. А от минулого четверга свіжішими на київському стадіоні наприкінці гри були "гірники".

Практика тренера Сьоміна, який схильний довіряти місце на полі лише вузькому колу найкращих виконавців, допомогла "Динамо" налагодити гру. Проте травми Кравця та Михалика практично позбавили тренерський штаб киян кадрового маневру. Всі без винятку фахівці відзначили, що в першому півфіналі резерв для підсилення гри був лише у тренерів "Шахтаря".

Сьомін довіряє місце на полі вузькому колу виконавців

Це означає, що команда Луческу має перевагу перед другим півфіналом. І річ не лише у результативній нічиї у першому поєдинку, яка зобов"язує "Динамо" забивати в Донецьку. Нинішній "Шахтар" просто краще "біжить". Це може зіграти вирішальну роль в останні хвилини поєдинку.

Аби пройти до фіналу, динамівці мають зіграти у Донецьку несподівано для суперника. Це можуть зробити насамперед форварди Мілевський та Бангура. Наявність у нападі виконавців такого класу — єдина на сьогодні перевага "Динамо". Натомість "Шахтар", втративши взимку Брандау, не має справді гострого нападника. Тож донеччанам залишається сподіватися на те, що їхній півзахист захопить центр поля і не дасть динамівцям забити. І в цій боротьбі переможе той, у кого залишиться більше фізичних сил. Саме фізичних, бо психологічно команди налаштовані на гру однаково.



Кубок УЄФА. 1/2 фіналу. Повторні матчі

7 травня (четвер)

"Шахтар" (Донецьк, Україна) — "Динамо" (Київ, Україна)

19.30. Донецьк. РСК "Олімпійський" (розрахований на 25 500 глядачів)

Суддя: О. Бенкеренса (Португалія)

Дискваліфіковані: Кучер — немає

Під загрозою дискваліфікації: Гюбшман, Луїс Адріано, Фернандіньйо, Срна — Вукоєвич, Алієв, Михалик

Перший матч — 1:1

ТБ: "Інтер", "Спорт-1"


21.45 "Гамбург" (Німеччина) — "Вердер" (Бремен, Німеччина)

Перший матч — 1:0

ТБ: "Мегаспорт", "Спорт-1"
Зараз ви читаєте новину «У матчі "Шахтар" — "Динамо" все вирішить фізична підготовка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути