вівторок, 28 жовтня 2014 11:16

"З часом такі, як Скрипник принесуть користь українському футболу" - Сопко

"З часом такі, як Скрипник принесуть користь українському футболу" - Сопко
Сопко: "Скрипник отримав шанс, яким треба скористатися". Фото: shahtar.com

Футбольний експерт Олександр Сопко закликає не поспішати із висновками з приводу призначення Віктора Скрипника головним тренером клубу бундесліги "Вердер" із Бремена.

"Великі речі робляться завжди несподівано для нас, – каже Олександр Олександрович. – Я спілкувався із багатьма вітчизняними спеціалістами і всі в один голос відзначали позитивні якості Скрипника-гравця. Кажуть був спокійний, врівноважений, вдумливий хлопець. Міг би після завершення кар'єри у "Вердері" жити ситим життям німецького бюргера, однак вирішив вдосконалюватися на тренерському поприщі. Утім переоцінювати це призначення поки не слід. Це радше аванс. Доля надала Віктору шанс, яким він ще тільки має скористатися."

Чи означає це, що з часом в українському футболі з'являться фахівці, які починали робити свою тренерську кар'єру на Заході?

"Час іде й усе міняється. За кордоном працюють або намагаються працевлаштуватися небагато наших фахівців. Можу згадати Володимира Лютого, Олега Протасова, Віктора Пасулька. Ось-ось розпочне кар'єру Андрій Шевченко. А тепер ось Скрипник. Інша справа, що в нас небагато легіонерів грають за кордоном, а ще менше тренерів пробують свої сили там. Але сам факт тішить. З чогось треба починати. З часом ці фахівці, які пройшли школу елітних західних клубів, обов'язково принесуть користь українському футболу."

Нагадаємо, що минулого тижня керівництво "Вердера" призначило головним тренером команди українця Віктора Скрипника. До свого призначення Віктор тренував молодіжний склад бременського клубу. В Україні Скрипник виступав за запорізький "Металург" та дніпропетровський "Дніпро".

Зараз ви читаєте новину «"З часом такі, як Скрипник принесуть користь українському футболу" - Сопко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути