неділя, 01 травня 2016 12:07

Що сьогодні скаже Луческу?

Що сьогодні скаже Луческу?

Cьогодні о 19.30. "Шахтар" - "Динамо". ТРК "Україна" почне трансляцію за п'ять хвилин до фінального свистка, а наш сайт – о 19.00.

Матч без турнірного значення, але Мірча Луческу заздалегідь потурбувався про те, щоб було не нудно. А Микола Несенюк відреагував.

Напередодні матчу "Шахтар" - "Динамо", який через дострокове чемпіонство динамівців не має для обох команд жодного турнірного значення, можна було вдосталь порозмірковувати щодо намірів учасників гри та їхніх шансів на успіх. Але робити це не має жодного сенсу. Тому що усе, що треба, нам скаже Мірча Луческу. І до гри, і після неї. І усі вітчизняні футбольні коментатори, оглядачі, аналітики разом із учасниками гри, тренерами та президентами клубів будуть лише так чи інакше реагувати на слова румунського тренера "Шахтаря".

Насправді усіх названих і не названих людей разом із футбольними уболівальниками цікавить не результат сьогоднішнього матчу у Львові і не гра, яку покажуть команди. Усіх буде цікавити лише одне – що скаже Луческу? Якби це стосувалося лише згаданої гри, яка, ще раз нагадую, не має жодного значення і ні на що не впливає, то це було би ще півбіди. Але ж у нас весь футбольний чемпіонат разом із кубком, суперкубком, першою, другою та аматорськими лігами проводяться виключно для Мірчі Луческу. Саме він вже багато років поспіль визначає потрібність і важливість усього, що відбувається у нашому футболі. А усі інші лише коментують слова авторитетного фахівця. Чий авторитет, як виглядає, вищий за авторитет усіх наших "професійних" футбольних ліг, "прем'єр-ліги" та Федерації футболу із її численними комітетами.

Хто у нас визначає день час і місце проведення матчу між двома найкращими футбольними командами України? Тільки не кажіть, що це роблять "прем'єр-ліга" чи Федерація футболу, які разом із усіма два місяці стояли на "низькому старті", очікуючи коли великий Мірча Луческу вирішить нарешті, де йому зручніше грати. Вирішив у Львові – так і буде. Ну і місце проведення фіналу Кубку теж обиралося тим самим Луческу, лише без зайвого галасу.

Чемпіонство "Динамо" може бути неповноцінним

Вже тепер можна впевнено стверджувати, що сьогоднішню гру достроково виграв Мірча Луческу. Звісно, будуть там якісь цифри на табло, але хто на те табло дивитиметься? Програє "Шахтар" основним складом – Луческу скаже, що втомилися від гри із "Севільєю", і усі погодяться. Програє не основним – скаже, що команди були не у рівних умовах, і усі теж не заперечуватимуть. Ну а коли "Шахтар" виграє, то слід готувати не менше, ніж комплект яких-небудь "платинових" медалей для "справжніх чемпіонів". І не знайдеться нікого, хто наважиться поставити на місце зухвалого румунського заробітчанина, показавши йому турнірну таблицю разом із місцем, де він тепер має сидіти. І сидіти тихо!

Чому цього не станеться? Тому що Мірча Луческу подібне становище в нашому футболі чесно заробив! Він єдиний із усіх наших тренерів не соромиться говорити вголос усе, що захоче, зовсім не зважаючи на те, чи відповідає це дійсності. Наші ж звикли оглядатися, а тому і не цікаві нікому. Усе, що скажуть тренери усіх наших команд, починаючи від експресивного Кварцяного до флегматичного Сачка, я знаю на десять років наперед. А ось що скаже Луческу, не знає ніхто! Саме тому і слухають його усі, розкривши рота. Чому наші так не можуть? Тому що бояться, причому бояться самі не знають чого і кого. Але першого бояться Мірчі Луческу, який двома словами перетворить їхню перемогу на поразку. І піде собі із гордо піднятою головою.

Можна, щоправда, послухати слова Луческу нормальними, а не футбольними вухами. І тоді смішно стане із усіх його аргументів. Бо яка нормальна людина повірить у "втому" здорових тренованих мужиків із захмарними зарплатами, які скоро як два роки "страждають" у номерах п'ятизіркових готелів, а їхні ніженьки терпнуть від кількох годин лежання у кріслі літака чартерного рейсу? Дайте нам так "постраждати" - скажуть нормальні люди. А "футбольні" із розумним виглядом слухатимуть це все і киватимуть головами. Це ж сам Луческу говорить! А думати не пробували? Кажуть, допомагає.

Зараз ви читаєте новину «Що сьогодні скаже Луческу?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути