пʼятниця, 29 квітня 2016 12:06

Глибший резерв "Севільї" дозволив витиснути нічию

Глибший резерв "Севільї" дозволив витиснути нічию

2:2 – з таким рахунком незмінно закінчуються матчі "Шахтаря" та "Севільї" в основний час. Так сталося і у вчорашній грі 1/2 фіналу Ліги Європи у Львові. Що з неї можна винести?

Найвидовищніший поєдинок з усіх єврокубкових, що відбулися цього тижня. Це не означає, що в ньому зіграли найсильніші команди: "МС" та "Реал", наприклад, продемонстрували "правильний", але нудний футбол. І "Шахтар" загалом відповідав статусу півфіналіста Ліги Європи, зумівши зіграти на рівних з переможцем турніру двох останніх сезонів.

Нічия залишає нам непогані шанси, ми добре граємо на виїзді - Луческу

"Севілья" виграла початок і, особливо", фініш матчу. Позначилася краща фізична готовність гостей. Фітнес "Шахтаря" наприкінці матчу впав – команді бракувало гідної контргри упродовж усього другого тайму, а потім додалася загальна втома і неоптимальний тонус Ракицького. Саме на лівий фланг оборони cуперника тиснули іспанці, саме звідти прийшов і перший гол гостей, і пенальті. Резерв "Севільї" вищий, це було позначено ще задовго до матчу. Щоправда, ніхто Луческу не винен, що в його команді: а) Дентіньйо, Нем, Бернард, Кривцов існують для того, щоб заповнювати стартовий протокол, б) час від часу виникають допінгові проблеми (Рибка, Фред) в) клуб не виходить на трансферний ринок, щоб купити адекватного матчу такого рівня нападаючого. Тому і робляться три заміни на 90-й хвилині.

Вітоло показав, чому він – основний вінгер "Севільї", а не Коноплянка. На рахунку іспанця гол плюс пенальті (таки сумнівний, жоден повтор не засвідчує стовідсотковий контакт Феррейри з ногою суперника, але і скасований гол Гамейро, якщо зважити на позицію Срни і рекомендацію тлумачити такі епізоди на користь атакувальної команди – правильний). Українець – не скажеш, що перехвилювався, був помітним, інколи корисним в обороні, але загострити гру в атаці йому не вдалося. А на нерозуміння Євгеном партнерів по команді Емері миттєво відреагував заміною українця.

У першому таймі "Шахтар" діяв краще, потім ми гру вирівняли - Коноплянка

Сильний матч Кучера. Дорікнути можна тільки тим, що дав прийняти м'яч Гамейро і запустити в прохід Вітоло. Далі – абсолютно безпомилково. Грав високо, перехоплював м'яч, виніс його з порожніх воріт "Шахтаря". Натомість Тайсону бракувало холоднокровності у ситуаціях з останнім пасом, а Марлос – найкращий у першому таймі – не зміг "потягти" як слід другий.

Шанси "Севільї" вищі перед повторним матчем, але для "Шахтаря" уже добре, що зіграє Срна. Тайсон і Ракицький, очевидно, отримають тижневу паузу: з "Динамо" вийдуть Бернард та Ордець.

Зараз ви читаєте новину «Глибший резерв "Севільї" дозволив витиснути нічию». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути