пʼятниця, 29 квітня 2016 05:40

Чемпіонство "Динамо" може бути неповноцінним

 

Головний тренер донецького "Шахтаря" Мірча Луческу заявив: чемпіонство київського "Динамо" в цьому сезоні буде заслуженим тільки в разі перемоги киян над його командою. Румун сказав про це два тижні тому, після нічиєї в матчі "Сталь" — "Шахтар". Вона збільшила перевагу "Динамо" над основним конкурентом до п'яти очок. В умовах нинішнього українського чемпіонату відіграти їх нереально. Це і було доведено. "Шахтар" зіграв з "Чорноморцем" 1:1. Кияни перемогли "Ворсклу" і вже минулої неділі стали чемпіонами країни. Тому поєдинок "Шахтар" — "Динамо"в турнірі нічого не вирішуватиме.

Луческу ніколи не говорить на прес-конференціях просто так, аби розважити публіку. Його слова мають конкретну ціль і користь для ­команди. Напередодні матчів проти "Динамо" румун зазвичай застерігає арбітрів від суддівства на користь Києва. А після таких матчів мовчить, бо скаржитися немає на що. То італієць Тальявенто 2010-го не призначить явний пенальті у ворота "Шахтаря" за гру рукою Кучера, то бригада Шевцова зірве чистий вихід Шевченка сам на сам у фінальному матчі Кубка України-2011, помилково зафіксувавши положення поза грою, то Вакс вилучить Гармаша у фактично "золотому" матчі сезону 2011/12 — і потім відсидить дванадцятиматчеву дискваліфікацію.

Луческу бідкався ще й про нейтральне поле у Львові, де "Шахтар" приймає єврокубкових суперників. Було це після першого чвертьфінального поєдинку Ліги Європи з португальською "Брагою". І привело до того, що в повторному матчі глядачі на "Арені Львів" несамовито підтримували донеччан. Румун відзначив це після гри. Хоча ніхто не здивується, якщо в разі вильоту "Шахтаря" від "Севільї" в півфіналі однією з причин поразки стане підтримка іспанського клубу на домашньому стадіоні "Рамон Санчес Пісхуан". До неї Львову, за версією Луческу, буде далеко.

Невідомо, чи вважає тренер чемпіонство "Динамо" заслуженим.

Можливо, ображається за невдало проведену "Шахтарем" весняну частину чемпіонату. Або хоче вивести суперника з рівноваги перед матчем 1 травня.

От в Англії "Лестер" найближчим часом може стати чемпіоном. І ніхто не згадуватиме команді дві поразки від "Арсеналу" впродовж сезону. Домашня була з рахунком 2:5. Бо тамтешня прем'єр-ліга — конкурентний чемпіонат, де треба обійти обидва клуби з Манчестера, "Челсі", "Ліверпуль", "Тоттенхем", ще й значно зміцнілий "Вест Хем".

А ми нині маємо турнір, в якому економічний параліч залишив тільки два "внутрішні" топ-клуби. І якщо один із них півроку тому розтрощив основного суперника і майбутнього чемпіона на його полі — то вага такого першого місця невисока. Не виграє "Динамо" в неділю — його чемпіонство можна вважати неповноцінним.

3 клуби не зіграють у чемпіонаті України з футболу у прем'єр-­лізі наступного сезону. Ужгородська "­Говерла", луцька "Волинь" та харківський "­Металіст" не отримали ліцензію через борги із зар­плати перед футболістами та працівниками клубів.

Футбол. Чемпіонат України. Прем'єр-ліга

Матч 24-го туру

1 травня, неділя

"Шахтар", Донецьк — "Динамо", Київ

19.30. Львів. Стадіон "Арена Львів", розрахований на 34 915 глядачів. Прогноз погоди: +9°С, дощ

Суддя: Юрій Можаровський, 39 років, Львів

ТБ: "Україна", "Футбол 1"

Текстова трансляція: gazeta.ua

Шанси команд: перемога "Шахтаря" — 30%, нічия — 40%, перемога "Динамо" — 30%

Зараз ви читаєте новину «Чемпіонство "Динамо" може бути неповноцінним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути