вівторок, 06 вересня 2016 12:56

Шевченко має бути жорстким стосовно Кучера та Коноплянки

Шевченко має бути жорстким стосовно Кучера та Коноплянки

Учора футбольна збірна України зіграла внічию проти Ісландії – 1:1. Це був стартовий поєдинок відбору на Кубок світу-2018. Підсумок поєдинку вийшов абсолютно логічним.

Логічно було припустити, що Ісландія краще почне зустріч. Команда ще на Євро показала, що навчена грати у футбол – невибагливий, але такий, що дає результат. І поки наші нервували, суперник – майстерно робив свою справу, розриваючи нашу лінію захисту.

Логічно, що Шевченко вирішив відмовитися від потужного форварда проти габаритних ісландських захисників. І так же логічно, що цей план провалився, а Коваленко став заручником ситуації. Бо "фальшиву" дев'ятку можуть собі дозволити Іспанія та Німеччина з їх вибором півзахисників. І то тільки тоді, коли травмовані Вілья, Гомес, а справжній Торрес закінчився після Євро-2008. Але Коваленко – не Мюллер і не Фабрегас. І навіть Німеччині бракувало класичного форварда у програному французам півфіналі Євро-2016.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сьогодні ми були ближчими до перемоги" - Шевченко

Логічно, що провалився Коноплянка. До пенальті – найменше претензій. Євген все зробив правильно – розвів м'яч і голкіпера. Найгірше – Коноплянка закінчується як футболіст. Він не розуміє, що сучасний футбол ставить вищі вимоги, ніж той, у якому Женя грав за "Дніпро". Що треба працювати, а не тільки експлуатувати природні якості. Учора Коноплянка був важким, намагався обігрувати, але це не вдавалося і погано відчував позиційну ситуацію.

Логічно, що Кучер став антигероєм старту матчу. Бо Олександр "допоміг" збірній ще торік у жовтні, коли привіз пенальті у домашній грі з Іспанією. Він не встигає за суперниками і змушений фолити. Добре – арбітр учора не був надто суворим. Кучер повинен бути виставлений за межі збірної. На його місце – Ордець, коли травмований Хачеріді. Шевченко запевняє, що може бути жорстким. Побачимо. Учора не переконав, бо такий Коноплянка не мав права грати весь матч, а Петряк сидіти на лаві запасних у команді, що омолоджується і має готового ризикувати тренера.

Логічно, що вчора другий тайм, за винятком кроссів з флангу, вдався Бутку. Бо Ярмоленко був надактивним у першому таймі. І суперник приділив усю увагу лідеру "Динамо". І ніяк не чекав, що після перерви до атак долучатиметься непереконливий у цьому в першому таймі захисник.

Логічно, що Ракицький, як і Ярмоленко, став одним з найкращих у складі України. Бо Ісландія "відкотилася" на свою половину. Комбінаційна гра не вдавалася, наші втрачали м'ячі, Зінченко приймав м'яч спиною до воріт і пасував ближньому. Зрозуміло: на ісландському захисті зламали зуби і більш майстерні команди, ніж Україна. Зате, як і в грі проти Північної Ірландії на Євро-2016, саме Ракицький, маючи трохи вільного простору через низький захист, почав роздавати перпективні передачі.

Логічно припустити, що гірше уже не має бути. Тобто, звичайно, рано чи, що краще, пізно ця збірна програє. Але з часом вимоги Шевченка мають стати футболістам зрозумілішими, сам тренер, очевидно, буде гнучким у виборі тактики, відновиться Хачеріді, Коноплянка за правильного підходу до справи в "Шальке" матиме більше шансів, ніж у "Севільї", Зінченку аналогічно має допомогти ПСВ, Кравцеві – "Гранада", збірній – глядачі на стадіоні, а не у фан-зоні.

Незабитий пенальті (думка, що ФІФА невигідна Україна на Кубку світу у Росії і це позначиться на роботі суддів, спростована) не має вводити нас в оману. Україна грала у другому таймі з перевагою, але не настільки переконливою, щоб говорити про втрачені два очки. Звичайно, за вісім хвилин відіграти один гол важче, ніж два за майже весь матч. Але хто може гарантувати, що наші гравці вийшли б глибокого нокдауну через 0:2 уже на 12-й хвилині проти суперника, який кістьми лягає біля своїх воріт?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україна сильно зіграла в другому таймі, я радий, що ми вистояли" - ісландський тренер

Сьогодні, коли емоції вщухли, а результати інших матчів групи сприятливі – маємо прийняти стартовий матч команди Шевченка як задовільний. Не більше і не менше.

І чекати на 6 жовтня – виїзну гру з Туреччиною.

Зараз ви читаєте новину «Шевченко має бути жорстким стосовно Кучера та Коноплянки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути