четвер, 06 жовтня 2016 12:23

Шевченко і Терім шукатимуть футболістів для гри "на характері" - 21:45, Туреччина - Україна

Шевченко і Терім шукатимуть футболістів для гри "на характері" - 21:45, Туреччина - Україна

Сьогодні ми знову усі разом, бо гратиме головна команда – національна збірна України. О 21:45 підопічні Андрія Шевченка протистоятимуть команді Туреччини. Можна було б сказати – бронзовому призеру Кубку світу-2002, і це правда, але показовіше інше: учаснику Євро-2016. Просто учаснику. Як і ми, турки там не вийшли з групи.

Місяць тому Україна зіграла внічию з Ісландією. Матч утішив мало, бо ніякого "нового" футболу від команди Шевченка ми не побачили. Нових людей – так. Не більше.

Найгірше: коли у грі проти Ісландії команда Шевченка не розуміла як грати проти масованої оборони суперника – допоміг Ракицький з його довгими передачами і висунення з позиції центрального захисника до середини поля. А сьогодні Ярослава не буде. І Гармаша, одного з кращих у "Динамо" за останній місяць, теж. Але то уже рішення тренерського штабу.

Справи з форвардами у нас кепські, але принаймні Кравець грає, хай і не весь матч, і навіть забиває. Зате сидить на лаві запасних Коноплянка, та ще Циганков "зламався".

Трохи про арбітра. Судитиме 43-річний німець Мануель Грефе. З 2007-го має категорію ФІФА, займається науковим аналізом у спорті. Хобі – мандри, історія та кулінарія. Працював на переможному для нас Євро-2009 серед 19-річних, судив півфінал проти Сербії, який Україна виграла – 3:1. У в червні 2013-го за його суддівства команда Михайла Фоменка перемогла в Чорногорії у поєдинку відбору на Кубок світу-2018 – 4:0. Наприкінці першого тайму вилучили Романа Зозулю.

Показує 5,2 попередження за гру. Що добре: господарям виносить жовті картки навіть частіше, ніж гостям. Кожного третього матчу вилучає футболіста. Призначає пенальті – раз в чотирьох поєдинках. І теж частіше на користь гостей: 10 проти 4.

Далі – Микола Несенюк

Після того, як нашу національну збірну знову очолив володар "Золотого м'яча" аналогії напрошувалися одразу. Але слід було почекати до першої офіційної гри команди під проводом Андрія Шевченка. Вона нагадала перший відбірний матч під керівництвом Блохіна, який теж завершився унічию - 1:1. Лише грали восени 2004-го не з Ісландією вдома, а з Данією на виїзді. І тоді, як і тепер, збірна України показала футбол, який непросто було оцінити так, щоб нікого не образити.

На цьому місці аналогії для Андрія Шевченка закінчуються. 2004-го після першої гри відбору він загадково "травмувався" і на другому матчі в Казахстані сидів у віп-ложі. Тепер там відсидітися не вийде – тренеру слід виводити збірну України на поєдинок із серйозним суперником. Поєдинок, який має вирішити багато чого, якщо не все.

Гадаю, сьогодні не час і не місце обговорювати тренерські таланти Шевченка чи відсутність таких. На його місці навряд чи щось зробив би навіть найкращий тренер усіх часів та народів. Тому що за три дні "поставити гру" колективу посередніх футболістів неможливо. Зате можна зробити інше – обрати із числа запрошених саме тих, хто саме тепер може показати свою найкращу гру разом із міцним характером.

Боятися нам сьогодні немає кого. Навпроти буде не дуже видатний суперник, чимось схожий на нас. Турки, як і ми, теж ніколи не мали великої кількості великих футболістів. Так само, як і наша, свої нечисленні перемоги турецька збірна здобувала завдяки волі і натхнення, а не супертактиці чи супермайстерності. Тож сьогодні переможе той, у кого згаданих якостей буде більше. І завдання обох тренерів – Андрія Шевченка та Фатіха Теріма - знайти і поставити до складу саме футболістів, готових до гри "на характері".

У підсумку може бути і нічия, яка означатиме, що ані українці, ані турки свого завдання не виконали. Але хотілося би перемоги. Нехай і нелогічної та випадкової як у команди Блохіна в Алмати дванадцять років тому. А там побачимо.

Власне, навіть програвши, команда Шевченка теж повторить шлях збірної Блохіна. Тільки не тієї, що виграла відбір на Кубок світу-2006, а тої, яка провалила наступний відбір - на Євро-2008.

Отже, о 20:00 ми чекаємо на вас сьогодні – в цей час розпочнеться наша текстова трансляція.

Зіграйте за Україну і покажіть характер, хлопці!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україна першою заб'є Туреччині, але переваги не втримає" - експерт

Зараз ви читаєте новину «Шевченко і Терім шукатимуть футболістів для гри "на характері" - 21:45, Туреччина - Україна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути