четвер, 06 жовтня 2016 10:30

"Україна першою заб'є Туреччині, але переваги не втримає" - експерт

"Україна першою заб'є Туреччині, але переваги не втримає" - експерт
Збірна Туреччини. Фото: wikimedia.org

Оглядач журналу "Футбол" Сергій Бабарика оцінив найближчого суперника збірної України в кваліфікації Кубка світу-2018, збірну Туреччини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тривога для України: гравець збірної Туреччини допоміг "Байєру" розібратися з "Боруссією"

"Це - одна з найбільш непередбачуваних команд. Від неї можна очікувати багато чого, але за однієї умови - якщо буде в настрої, зловить кураж. На Євро-2016 куражу бракувало. Одна перемога над збірною Чехії (2:0) і та тому, що суперник зіграв не найкращим чином. Загалом турки діють стандартно: провалюють одну-дві гри, потім, коли їх заганяють у кут, починають витягувати матч за матчем.

Відсутність Арда Турана в майбутньому циклі - не критична втрата для команди. Гравець "Барселони" провалив Євро. Це перейшло у конфлікт із тренером, який вирішив уникнути проблем всередині колективу. Тим паче, що й без Турана в команді є лідери. Зокрема, Озан Туфан з "Фенербахче", Емре Мор із дортмундської "Боруссії". Обидва добре показали себе у Франції на Євро-2016 і від них можна чекати небезпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Букмекери назвали фаворита матчу Туреччина - Україна

Сильна сторона збірної Туреччини - гра на флангах, долучення та ривки флангових захисників. З флангів у них йде основне нагнітання при використанні схеми 1-4-3-3. Відповідно, на флангових гравців збірної України, як захисників, так і півзахисників, буде основне навантаження нейтралізувати атаку суперника. Водночас оборона турків діє ненадійно, часом авантюрно. Зіграність центральних захисників із голкіпером часто бажає кращого. Ця проблема, як спадкова хвороба, передається гравцям із покоління в покоління.

Найефективніший спосіб протидіяти збірній Туреччини - діяти як хорвати на Євро: відбирати і максимально утримувати м'яч, щойно турки проявляли активність. Вони починали нервувати, в діях було багато браку.

Тренер Фатіх Терім - дуже хороший мотиватор. Але його час, схоже, вже минув, він "здувся". Це було помітно на Євро-2016. Команда мала потенціал, але футболісти діяли без блиску в очах. Авторитету й минулих заслуг Теріма нинішній команді вже недостатньо. А чекати якихось тактичних сюрпризів від нього не варто.

Швидше за все, гра закінчиться з рахунком - 1:1. Припускаю, що Україна заб'є першою, а турки потім почнуть тиснути і під кінець матчу відіграються", - вважає Бабарика.

Нагадаємо, матч Туреччина - Україна відбудеться в Коньї 6 жовтня. Початок - о 21:45, текстовий он-лайн проведе сайт Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "6 очок у двох матчах - це ідеальний варіант" - Шевченко про Туреччину і Косово

Зараз ви читаєте новину «"Україна першою заб'є Туреччині, але переваги не втримає" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути