субота, 05 липня 2014 17:26

Спецтема: Кубок світу-2014: на землі Пеле та Роналдо

"Збірна Бразилії зіграла свій найкращий матч на Кубку світу" - Бузник

"Збірна Бразилії зіграла свій найкращий матч на Кубку світу" - Бузник
Наставник збірної Бразилії Сколарі Reuters

На Кубку світу триває чвертьфінал. Своїми враженнями та прогнозами з Gazeta.ua поділився заслужений тренера України Анатолій Бузник.

Франція - Німеччина - 0:1

"Обидві команди грали гостро, впевнено і міцно. Але збірна Німеччини у груповій тактиці переважала суперника. Забитий м'яч забезпечив їм перемогу. Хоча французи мали нагоди відігратися. Забитий німцями м'яч — це фактично завжди перемога. Якби першими відзначилися підопічні Дідьє Дешама, то міг би бути інший сценарій. Але німці виглядали міцніше. Вони заслужено пройшли далі.

Голкіпер Мануель Нойер показав, що він справді, як пів-команди. Він може зіграти, як ліберо, тому що у нього є голова. Він може не тільки стрибати за м'ячем і відбивати удари, а ще й думати. Завдяки цим якостям Нойер виділяється у футбольному світі."

Йоахім Льов провів три заміни у порівняння з матчем 1/8 фіналу Кубка світу проти Алжиру. Зокрема, замість Пера Мертезакера вийшов Матс Хуммельс, який забив єдиний гол у матчі.

"Потрібно знати причину цих замін. Можливо наставник зробив їх через травми. Писали про застуду у кількох гравців. Причини знає тільки тренер. Але те, що ця заміна не погіршила гру команди, це точно."

Бразилія - Колумбія — 2:1

"Господарі видали свій найкращий матч на Кубку світу. Команда виглядала чудово, футболісти працювали на шалених швидкостях. Бразильці дуже якісно відпрацювали в атаці. Голи вийшли шедевральними, особливо м'яч Давіда Луїза зі штрафного. Це ввійде в історію. Як можна забити із 40-ка метрів внутрішнім боком стопи? Це не логічно, але дуже естетично.

Колумбія виглядала непогано, але бразильці грали на два порядки вище. Нас чекає дуже цікавий і непередбачуваний півфінал Бразилія — Німеччина. Багато залежатиме від того, як швидко і хто перший зуміє забити."

Захисник збірної Колумбії Хуан Суніга завдав Неймару удар у спину, після чого бразильського форварда винесли з поля на ношах. Лікарі кажуть, що футболіст вже не зіграє на турнірі.

"Втрата провідного гравця — це завжди болісно. Не так легко замінити лідера команди. Звичайно, відсутність Неймара позначиться на збірній. Але у бразильців не буває поганих гравців. Можливо, бракує таких яскравих виконавців, як Неймар, але поганих точно немає."

Аргентина – Бельгія — 19:00

"Аргентинці мають подолати бельгійський бар'єр. У Марка Вілмотса добротна команда з сильними виконавцями. Мені здається, Бельгії не вистачає командної взаємодії. Вони не ідеальні в тактичному плані. Аргентина має перевагу над бельгійцями завдяки індивідуально сильним футболістам."

Голландія – Коста-Ріка — 23:00

"Думаю, далі чвертьфіналу Коста-Ріка не піде. Команда на турнірі виглядає дуже ефектно, але Голландія вирішить питання із виходом у півфінал."

Коста-Ріка виграла групу смерті, з якої не змогли вийти Англія та Італія. В 1/8 фіналу команда перемогла Грецію у серії пенальті.

"У Коста-Ріки є свої лідери та яскраві виконавці. Треба також відзначити хорошу роботу наставника."

Зараз ви читаєте новину «"Збірна Бразилії зіграла свій найкращий матч на Кубку світу" - Бузник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути