неділя, 05 жовтня 2014 11:54

Саленко й Грачов пророкують перемогу своїм командам

Саленко й Грачов пророкують перемогу своїм командам
Фото: tsn.ua

Колишній гравець київського "Динамо" Олег Саленко та колишній гравець "Шахтаря" Віктор Грачов назвали три причини, чому їхня команда святкуватиме перемогу в центральному матчі 8 туру чемпіонату України, в якому "Динамо" прийматиме гірників.

Олег Саленко:

1.Кияни матимуть перевагу в центрі поля. Гірники звикли, що основна небезпека у матчах із "Динамо" могла прийти із флангів, де діють Ярмоленко й Ленс. Однак ми не помітили, як динамівці наростили міць у центрі поля: Беланда, Сидорчук, Рибалка нині здатні не тільки протистояти Тейшейрі, Степаненку й Фернандо, а й перегравати їх. Думаю, звідси й буде завдано удару по гірниках, що принесе моїй колишній команді мінімальну перемогу в матчі.

2.Погана форма Ракицького. Ярослав переживає далеко не найкращі часи. Як на основного гравця збірної він забагато помиляється біля своїх воріт. Знаю, що в таких випадках з'являється бажання побігти вперед й "виправдатися" або забитим м'ячем, або гольовим пасом. Утім це лише поглиблює проблему. Передбачаю, що у зв'язку з походами Ракицького вперед у захисті гірників з'являтимуться вільні зони, куди вриватимуться Ярмоленко й Ленс. А це дуже небезпечно.

3.Психологічна невпевненість гірників. "Зорі" вони програли, а з "Порту" втратили перемогу на останніх хвилинах. Причому невдача в Лізі Чемпіонів набагато дошкульніша. Можна образитися на весь світ, а для перемоги над нинішнім "Динамо" потрібна холодна голова. Команда Луческу весь час грає на виїзді. Бразильцям це дуже тяжко. До того ж кияни зараз мало нагадують колектив Блохіна, який гірники обігрували на одній нозі.

Віктор Грачов:

1.Тренерський досвід Мірчі Луческу. Румунський фахівець може обрати таку тактику, яка стане несподіванкою для його молодого опонента Сергія Реброва. Гравці "Шахтаря" дуже досвідчені виконавці, які мають за плечима не один рік виступів у Лізі Чемпіонів. У киян команда молода. Може видати чудовий матч, а може зіграти не надто впевнено. Хлопцям, щоб боротися на рівних із гірниками треба пройти хоча би 5-6 матчів найвищого рівня в Лізі Чемпіонів.

2.У "Шахтаря" є своя поставлена гра. Команда може зіграти краще чи гірше, але від свого стилю не відступає. "Динамо" прогресує, команда на правильному шляху, але зараз знаходиться лише в пошуку своєї гри. Донеччани матимуть перевагу й за рахунок індивідуальної майстерності. При всіх рівних даних підопічні Луческу матимуть суттєву перевагу в цьому компоненті.

3.Гірники мали на 2 дні більше відпочинку. Злість від попередніх невдач не дозволить їм зіграти неуважно чи розхлябано. Плюс кияни гратимуть перед своєю публікою, яка гнатиме їх уперед. За таких умов "Шахтар" може спіймати суперників на контратаці. За винятком 5 останніх хвилин у матчі з "Порту" "Шахтар" сподобався мені своїми діями в обороні. Сподіваюся у матчі з "Динамо" донеччани зіграють впевненіше біля своїх воріт.

Зараз ви читаєте новину «Саленко й Грачов пророкують перемогу своїм командам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути