четвер, 18 серпня 2016 22:20

"Шахтар" переміг "Істанбул" у першому матчі за "групу" Ліги Європи
10

Фото: Ірина КОЗЮПА

Донецький "Шахтар" переміг турецький "Істанбул Башакшехир" у першому матчі раунду плей-оф кваліфікації Ліги Європи. Зустріч у Стамбулі завершилася з рахунком 2:1 на користь "гірників".

Матч розпочався з хвилини мовчання. Так команди і глядачі вшанували пам'ять жертв терактів, які відбулися сьогодні у Туреччині.

Як у клубі і говорили напередодні, на стадіон прийшло близько 6 тисяч фанатів. Вболівальники розмістилися на центральних секторах. На трибунах за одними воротами вивісили емблему клубу, а з іншого боку — прапор Туреччини, список загиблих під час спроби державного перевороту та патріотичні банери (один прапор — одна країна).

Наставник "Шахтаря" Паулу Фонсека вкотре здивував із стартовим складом. Португалець вперше випустив аргентинця Факундо Феррейру в основі. У центрі захисту вийшли Ярослав Ракицький та Олександр Кучер. Поза заявкою опинився нападник Євген Селезньов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Факундо Феррейра вийде у стартовому складі "Шахтаря" в матчі з "Істанбулом"

А ще Фонсека обрав на матч схему з одним нападником замість улюбленої 4-4-2. Сьогодні "гірники" повернулися до формації 4-2-3-1. Матч пройшов під контролем українського клубу. Як і Фонсека обіцяв напередодні на прес-конференції, команда домінувала, створювала гольові моменти і забивала. Хоча "гірникам" ще потрібно попрацювати над реалізацією.

На 24-й хвилині рахунок відкрив Ярослав Ракицький у співпраці з нападником "Істанбула" Чикаллеші. Марлос з кутового навісив на протилежний край штрафного майданчика. Захисник у дотик пробив і м'яч рикошетом від Чикаллеші влетів у ближній кут воріт Бабаджана.

Наприкінці першого тайму Віктор Коваленко зміцнив перевагу "Шахтаря". Атака "гірників" завершилася навісом Степаненка з лівого флангу у центр штрафного майданчика просто на півзахисника. Віктор головою відправив м'яч у ворота турків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Матч з "Янг Бойз" - дуже хороший урок і показник, як не потрібно робити" - Фонсека

На старті 2-го тайму господарі відіграли один м'яч. Пенальті у ворота "гірників" реалізував лідер "Істанбула" Емре Белозоглу. 11-метровий "привіз" Ракицький, який врізав по ногах Вішчу.

Марлос міг відновити перевагу "Шахтаря" у два м'ячі, але влучив у стійку воріт Бабаджана. У заключні хвилини матчу "гірники" зіграли на утримання рахунку.

Українська команда перемогла у Туреччині, але "Істанбул" зумів зберегти інтригу протистояння. Володар путівки у груповий етап Ліги Європи визначиться у матчі-відповіді 25 серпня у Львові.

Додамо, що сьогоднішня гра стала 500-ю для Даріо Срни у футболці "Шахтаря".

Ліга Європи

Перший матч

"Істанбул Башакшехир" - "Шахтар" - 1:2 (0:2 1:0)

Голи: Чикаллеші (24 хв, автогол), Коваленко (41), Белозоглу (56 хв, пен)

Істанбул - Бабаджан, Єпуряну, Айхан, Озторун, Алкіліч (Дьєнг, 72), Текдемір, Белозоглу (Хольмен, 75), Моссоро, Вішча, Мадурейра (Ундер, 46), Цикаллеші.

Шахтар - П'ятов, Кучер, Ісмаїлі, Срна, Ракицький, Фред, Степаненко, Коваленко (Малишев, 87), Марлос, Тайсон (Веллінгтон Нем, 80), Феррейра (Едуардо, 71).

Попередження: Текдемір (82), Моссоро (86), Ісмаїлі (89).

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" переміг "Істанбул" у першому матчі за "групу" Ліги Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути