четвер, 18 серпня 2016 19:24

Факундо Феррейра вийде у стартовому складі "Шахтаря" в матчі з "Істанбулом"

Нападник Факундо Феррейра вийде у стартовому складі донецького "Шахтаря" на перший матч раунду плей-оф кваліфікації Ліги Європи проти турецького "Істанбула". На передматчевій прес-конференції наставник "гірників" Паулу Фонсека зазначив, що аргентинець багато працює і тренер ним задоволений. До сьогоднішнього матчу Факундо був гравцем запасу.

Також Фонсека виставив з перших хвилин Віктора Коваленка (під нападником) та пару центральних захисників Олександр Кучер - Ярослав Ракицький. А Євген Селезньов взагалі не потрапив у заявку.

"Шахтар": П'ятов, Срна (к), Кучер, Ракицький, Ісмаїлі, Степаненко, Фред, Коваленко, Марлос, Тайсон, Феррейра

Запасні: Шевченко, Бутко, Ордець, Малишев, Дентіньо, Нем, Едуардо

На матчі "Шахтаря" з "Істанбулом" аншлагу не буде. На стадіон імені Фатіха Теріма продано до шести тисяч квитків. Всього арена вміщує 17 801 глядача.

 

Турецькі журналісти також не дуже активно цікавляться "Істанубом". Вся увага прикута до "Фенербахче", який сьогодні на своєму стадіоні зіграє зі швейцарським "Грассхоппером". У турецьких спортивних виданнях "канарейкам" присвятили три полоси. Про "Істанбул" написали лише замітку.

За кілька годин до матчу біля стадіону вже чергують поліцейські та водомети. Журналістів при вході ретельно обшукали - заглянули у кожну кишеню рюкзака.

Взагалі, заходи безпеки у Стамбулі зараз підвищені. У готелях та метро біля входу працюють металошукачі. На площі Таксім патрулювали озброєні автоматами солдати.

 

Ще одна характерна риса сьогоднішнього Стамбула — величезна кількість прапорів Туреччини. Вони присутні буквально всюди — на стадіонах, мечетях, будинках, автомобілях, готелях та просто на вулицях.

На станціях метро висять портрети загиблих під час спроби державного перевороту 15 липня. Тоді загинуло 246 осіб.

На фасаді стадіону "Істанбула" вивісили величезний прапор Туреччини. У холі, куди заходять команди, на стіні висять портрети Ататюрка та Ердогана (президент країни).

 

Особливість стадіону — у коридорі, по якому команди проходять у роздягальні, стоять фігури гравців "Істанбула" у повен зріст.

Арена зовсім нова і дуже затишна. Стадіон назвали на честь Фатіха Теріма, щоб відзначити найуспішнішого турецького тренера.

Клуб активно працює з фанатами і намагається збільшити відвідуваність матчів. Наприклад, сьогодні відбулось офіційне відкриття фан-шопу.

 

Матч розпочнеться о 20:30 за київським часом. Канал "Україна" покаже гру у прямому ефірі. Наш сайт проведе текстову он-лайн-трансляцію.

Зараз ви читаєте новину «Факундо Феррейра вийде у стартовому складі "Шахтаря" в матчі з "Істанбулом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути