пʼятниця, 08 квітня 2016 00:00

"Шахтар" переміг "Брагу" на виїзді

"Шахтар" переміг "Брагу" на виїзді
Ракицький забив перший гол "Шахтаря" shakhtar.com

Донецький "Шахтар" переміг португальську "Брагу" у першому матчі чвертьфіналу Ліги Європи. Рахунок зустрічі на стадіоні "Брага Мунісипал" - 2:1 на користь команди Мірчі Луческу.

З перших хвилин у центрі захисту "гірників" вийшли Ярослав Ракицький, який відновився від травми, та Іван Ордець, який замінив дискваліфікованого Олександра Кучера.

Перший тайм вийшов бідним на моменти. "Шахтар" віддав ініціативу супернику і чекав свого шансу в контратаках. "Брага" більше володіла м´ячем, але завдала всього кілька ударів по воротах Андрія П´ятова. Голкіпер "Шахтаря" відіграв на нуль.

Майже перед самою перервою гості активізувалися. Розіграш кутового на 45-й хвилині завершився голом у ворота Матеуса. Ракицький потужним ударом ногою з гострого кута впевнено пробив голкіпера "Браги".

Другий тайм пройшов за схожим сценарієм - "Брага" атакувала позиційно, "Шахтар" ловив суперника на контратаках. На самому початку "гірників" врятувала поперечина після удару Рафи Сілви.

На 70-й хвилині матчу Ракицький заробив жовту картку. Тепер Ярослав не зможе зіграти проти "Браги" у Львові.

А за п´ять хвилин Феррейра красиво перекинув воротаря "Браги". Автором гольової передачі став Марлос. Бразилець помітно вирізнявся у атаці "Шахтаря".

"Брага" наприкінці матчу один гол відіграла. Ордець проспав Вілсона Едуардо, який відзначився ударом головою.

"Шахтар" повертається додому з виграшем і солідною перевагою, але ще рано вітати "гірників" з виходом у півфінал Ліги Європи.

Переможець протистояння визначиться у матчі-відповіді 14 квітня у Львові.

Ліга Європи

1/4 фіналу

Перший матч

"Брага" - "Шахтар" - 1:2 (0:1 1:1)

Голи: Ярослав Ракицький, 45 хв, Факундо Феррейра, 75 хв - Вілсон Едуардо, 89 хв

"Брага": Матеус, Байано Болі, Рікарду Феррейра, Гойано, Карлос, Вукчевич (Аугусто, 87), Рафа Сілва, Сантуш, Стоїлькович (Вілсон Едуарду, 75), Хассан

"Шахтар": П´ятов, Срна, Ордець, Ракицький, Ісмаїлі, Степаненко, Малишев, Коваленко (Бернард, 88), Тайсон (Дентіньо, 79), Марлос (Едуардо, 82), Феррейра

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" переміг "Брагу" на виїзді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути