четвер, 14 квітня 2016 18:35

"Шахтар" має бути у півфіналі – 22.05, почнеться повторний матч проти "Браги"

"Шахтар" має бути у півфіналі – 22.05, почнеться повторний матч проти "Браги"

Напередодні сьогоднішнього матчу між "Шахтарем" та "Брагою" треба розвіяти міф про видовищну гру донецької команди. Її давно уже немає: плей-оф нинішньої Ліги Європи це підтверджує. І така ситуація тільки на користь "гірникам". Жереб, що у 1/8 фіналу, що у 1/4, сприятливий і щодо слабкості суперників, і щодо, здавалося б, можливості команди Луческу застосувати гру першим номером і пограти "видовищно". Але нині для "Шахтаря" це нелогічно: якщо видовищно – то це нічия проти "Сталі" і провал у Дніпропетровську. Уболівальники команди мають це розуміти.

Луческу назвав небезпечним рахунок першого матчу проти "Браги". Тут з ним важко погодитися: виїзні – 2:1 в усі часи вважалися чудовим результатом, команда має гол у запасі, граючи вдома. Очевидно, румунський тренер дає меседж своїм підопічним, щоб не розслаблялися, і пам'ятали урок, який дав у серпні віденський "Рапід".

"Шахтар", з огляду на результат поєдинку у Бразі, має всі передумови, аби застосувати улюблену тактику гри на просторі. Нічия проти "Сталі" викреслила команду з претендентів на чемпіонство УПЛ, але має струсонути перед сьогоднішнім поєдинком. Бо пріоритети команди: якомога далі просунутися у Лізі Європи, бо далі у ній можливо все, включно з виграшем турніру, і якомога болючіше вкусити "Динамо" у матчі другого кола УПЛ.

Нагадуємо, що не гратиме дискваліфікований Ракицький , тому сьогодні чекаємо на дует – Кучер-Ордець. Упевнені, що інших змін, порівняно з першим матчем, якщо без форс-мажору, у "Шахтаря" не буде. "Брага" натомість недорахується ще двох футболістів.

Запас міцності у "Шахтаря" достатньо великий для того, щоб не повторити шлях "Дніпра" - від фінального матчу у Варшаві до виключення з єврокубків – і боротися з "Динамо" за чемпіонство упродовж двох останніх сезонів, хоча, судячи з усього, безуспішно.

Але уже зрозуміло, що мрії про виграш Ліги чемпіонів треба відкласти до кращих часів, а нинішній євросезон "Шахтаря" - останній в цей період шанс заявити про себе у Європі. Бо Срна не молодшає, Тайсон хоче піти, а Нем та Дентіньйо поки що не готові грати на рівні серйозних завдань. Не кажучи уже про те, що ім'я тренера команди на наступний сезон невідоме.

Матч "Шахтар" - "Брага" розпочнеться о 22.05 за київським часом. 21.55 – телетрансляція на ТРК "Україна". 21.00 – стартує наша текстова з "Арени Львів".

"Шахтар" має бути у півфіналі. І крапка.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" має бути у півфіналі – 22.05, почнеться повторний матч проти "Браги"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути