четвер, 12 червня 2014 14:03

Рідний клуб Андрія Ярмоленка може стати 16-ю командою УПЛ

Рідний клуб Андрія Ярмоленка може стати 16-ю командою УПЛ

В українській Прем'єр-лізі гратимуть 16 команд. За таке рішення проголосували представники клубів елітного дивізіону на загальних зборах ліги, які відбулися сьогодні, 12 червня у столичному готелі "Інтерконтиненталь".

Дедлайном для остаточного оголошення повного списку команд-учасниць наступного чемпіонату стане 23 червня. На сьогоднішній день лігу покинули сімферопольська "Таврія" за спортивним принципом і київський "Арсенал", який раніше знявся з турніру через фінансові проблеми.

Водночас з першої ліги піднявся донецький "Олімпік", а ще один призер - "Олександрія" - від участі в першості еліти відмовилась.

Своє бажання приймати участь у розіграші УПЛ наступного сезоні підтвердив і "Севастополь" в особі власника клубу Вадима Новинського. За його словами, на даний момент йдуть переговори з міською владою про проведення домашніх матчів в Криму.

Таким чином, на даний момент є 15 учасників Прем'єр-ліги на наступний сезон. До 23 червня керівництво ліги проведе переговори з командами першої ліги щодо можливого підвищення в класі, незалежно від підсумкового місця в чемпіонаті. Головною умовою є фінансові гарантії. Їх, до слова, повинні надати і всі інші клуби. Варіантами гарантійних сум називають $ 5 млн або $ 10 млн.

До речі, можливим кандидатом на місце 16-ї команди власник "Дніпра" Ігор Коломойський назвав чернігівську "Десну".

"Хороша команда, Чернігів ніколи не представляв Прем'єр-лігу. Думаю, Ярмолленко допоможе своїй рідній команді", - напівжартома сказав Ігор Валерійович.

Зараз ви читаєте новину «Рідний клуб Андрія Ярмоленка може стати 16-ю командою УПЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути