понеділок, 15 червня 2009 11:28

"Динамо" погрожує прислати на матч за Суперкубок другий склад

"Динамо" погрожує прислати на матч за Суперкубок другий склад

Керівник футбольної Прем"єр-ліги Віталій Данилов прокоментував відмову "Динамо" грати поєдинок за Суперкубок в Сумах

- Віталій Богданович, ваша реакція на заяву "Динамо"?

- Моя думка - це продовження атаки на Прем"єр-лігу у зв"язку із заявою "Дніпра" і "Металіста". "Динамо" ж приїжджало грати сюди матч чемпіонату з ФК "Харків", коли було 18 тисяч уболівальників. Вони переконалися, як тепло тут приймають і "Динамо", і будь-який клуб. Проте "Динамо" вимагало провести Суперкубок в Запоріжжі. Але там 12 тисяч місць! "Динамо" збирається привезти 10 тисяч уболівальників, як вони заявляють. Виходить, для вболівальників "Ворскли" і решти любителів футболу там навіть місць не буде?

- Так чи буде Суперкубок?

- Думаю, буде. А те, що "Динамо" поводиться таким чином, не робить їм честі. Чому "Ворскла" не обурюється? Тому що для всіх повинні бути рівні умови. А заява Ігора Михайловича "якщо не будуть враховані їх вимоги"... Мені цікаво, які їх вимоги? Провести цей матч там, де вони хочуть? Це несерйозно. Повністю суперечить постулату, що для всіх однакові умови.

- "Динамо" пропонує Кривий Ріг, Львів і Дніпропетровськ...

- У Дніпропетровську тільки що проходив фінал Кубка України. А як же популяризація футболу, про яку стільки говорить Григорій Суркіс. Я не бачу проблеми в цьому. Я бачу проблему тільки в амбіціях однієї людини, якій чомусь не сподобалося місто Суми, а сподобалося Запоріжжя. У розмовах зі мною його представникиів, до речі, не звучали Львів і Кривий Ріг, а звучало місто Запоріжжя. І Ігор Суркіс наполягав на саме на цьому місті.

- "Динамо" звинувачує вас в тому, що ви не радилися з ними, ухвалюючи рішення про Суми.

- Прем"єр-ліга виходить з чисто комерційних інтересів. Чомусь весь рік Прем"єр-ліга була легітимною і влаштовувала "Динамо", а сьогодні вона нелегітимна. Думаю, це банальний шантаж з боку "Динамо", на який не повинні йти ні Прем"єр-ліга, ні інші клуби.

- Але якщо "Динамо" залишиться при своїй думці, матчу не буде?

- Після того, як було ухвалено рішення про проведення матчу в Сумах, вони мені сказали, що відправлять на Суперкубок другу команду. Нехай. Я розмовляв з керівництвом "Ворскли", вони говорять, що гратимуть, хто б проти них не вийшов, і в будь-якому місті.

- Якщо "Динамо" зіграє другим складом, це не додасть ваги Суперкубку.

- А що, нехай "Динамо" шляхом шантажу дискредитуватиме Прем"єр-лігу? Нехай вони роблять те, чого добивалися, нехай Федерація футболу проводить чемпіонат... Григорій Суркіс на виконкомі ФФУ заявив, що він категорично проти того, щоб забрали права у Прем"єр-ліги. Подивимося, подвійні це стандарти чи ні.

"Сегодня"

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" погрожує прислати на матч за Суперкубок другий склад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути