неділя, 05 жовтня 2014 17:15

"Нехай Дедишин спочатку розбереться зі своїм господарством, а потім звинувачує інших" - Саленко

"Нехай Дедишин спочатку розбереться зі своїм господарством, а потім звинувачує інших" - Саленко
Фото: sport-xl.org

Кращий бомбардир ЧС-1994 Олег Саленко прокоментував скандальне інтерв'ю гендиректора "Карпат" Ігоря Дедишина, в якому останній звинуватив у корупційній діяльності окремих керівників ФФУ.

"Судячи з усього, Ігор Дедишин опинився в ситуації, коли нема чого втрачати і через відчай починаєш іти в наступ. Що конкретно його підштовхнуло до цього, відомо лише йому. Але знову ж, що в цих звинуваченнях? Багато шуму, не більше. Бити на сполох потрібно, посилаючись на конкретні факти, в реальному часі. Чому це не було зроблено саме тоді? Так, називаються конкретні люди, конкретні суми грошей. Але знову ж, у яких безпосередньо епізодах все це фігурувало?", - відзначає Олег Саленко.

При цьому робить акцент на тому, що починати треба з себе.

"Вважаю, що Дедишину, перш ніж когось звинувачувати, потрібно навести лад у своєму господарстві, в самих "Карпатах", - каже Саленко. - Скандалів навколо клубу - хоч відбавляй. Історія матчу з "Металістом" у 2008 році вже стала легендарною. Плюс постійні судові тяжби з гравцями, то з одними не розрахувалися, то з іншими. У нас, на жаль, часто-густо - одні не роблять, а інші при цьому винні. Разом з тим, у нас поки-що немає тієї системи взаємин футболістів із владою, яка успішно застосовується в Європі. Там гравець в конфліктних ситуаціях з клубом має право звертатись безпосередньо в УЄФА, минаючи місцеву федерацію. УЄФА за результатами розглядів надсилає свій висновок, яке клубом повинно бесприкословно виконуватися. Якщо цього не відбувається, серйозні санкції чекають не тільки клуб, але і федерацію".

При цьому експерт ставить під сумнів сказане Дедишиним з приводу зарплати гравця "Карпат" у 5 тисяч гривень.

"Звичайна практика, що в бізнесі, що у футболі - афішується мінімум, а все інше проходить іншими шляхами. Звідси багато в чому й проблеми у взаєминах з футболістами, так само як і в інших клубах фінансові складнощі. Разом з тим, не можна не відзначити, що зараз десь, але починає ситуація ставати на свої місця. Адже був період, коли зарплати футболістів були суттєво завищені. Зараз великі суми залишаються, в основному, за провідним футболістам. У провідних футбольних країнах в клубах теж обходять реальні суми, але робиться це іншими, цивілізованими шляхами, через ті ж особисті рекламні контракти провідних гравців. І то, проблеми з податковою періодично виникають. Разом з тим, податки гравці платять тій країні, в якій грають, незавімімо від того, з фірмою якої країни укладено контракт", - констатує Олег Саленко.

"Які наслідки будуть у інтерв'ю? Якщо будуть якісь офіційні заяви із посиланням на конкретні факти і наданням доказів, то можна бути впевненим: резонанс буде більш, ніж серйозним і питань керівникам федерації буде достатньо. В іншому випадку все поступово спуститься на гальмах", - резюмує експерт.

Зараз ви читаєте новину «"Нехай Дедишин спочатку розбереться зі своїм господарством, а потім звинувачує інших" - Саленко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути