понеділок, 28 липня 2014 23:14

"Постараємось виконати ті завдання, які нам поставив Бабаєв" - капітан "Ворскли"

"Постараємось виконати ті завдання, які нам поставив Бабаєв" - капітан "Ворскли"
"Бабаєв був не тільки нашим президентом, але і другом" - Арменд Даллку vorskla.com.ua

Капітан і багаторічний гравець полтавської "Ворскли" албанець Арменд Даллку не стримав сліз під час хвилини мовчання перед матчем проти "Динамо". Напередодні гри трагічно загинув президент "біло-зелених" Олег Бабаєв.

"Було дуже важко зібратися на матч ("Ворскла" програла 0:1), - каже Даллку Gazeta.ua після гри. Виглядає дуже засмученим. - Ми зазнали великої втрати. Нашого президента вже немає з нами. Команда хотіла забити і намагалася всі 90 хвилин грати у футбол. У декого з футболістів це вийшло. У когось — не дуже. Ми старалися грати за нашого президента.

В останній момент керівництво прийняло рішення, що потрібно грати. Йшла мова про перенос матчу. Але ми вийшли на поле. Старалися зробити все можливе, щоб досягти позитивного результату. На жаль, не вийшло. Будемо рухатися далі і постараємось виконати ті завдання, які озвучив наш президент на зустрічі з командою два дні тому (у п'ятницю, 25 липня). Будемо намагатися фінішувати у зоні єврокубків.

У президента дуже напружений графік. Але у п'ятницю він прийшов на наше відкрите тренування і представив новачків. Всіх нас заспокоював. Казав, що все добре. І всі обов'язки, які керівництво взяло на себе, будуть виконуватися. Я з ним особисто спілкувався. Ми, як президент і капітан, обговорили кілька питань. А в суботу зранку людини вже не стало. Я досі не можу в це повірити. Іноді мій мозок не сприймає цієї втрати.

Зараз потрібно допомагати один одному. Нам буде важко. Але наш почесний президент (Костянтин Жеваго) сказав, що все буде добре. Будемо старатися грати за Олега Мейдановича."

Ви у команді вже довгий час. З 2005-го року. Яким ви запам'ятаєте Олега Бабаєва?

"Так вийшло, що ми одночасно прийшли у "Ворсклу". Олег Мейданович прийняв команду за два чи три місяці до мого приходу. Ми разом працювали дев'ять років. За цей час ми пережили багато хороших і поганих моментів. Разом раділи і разом плакали, коли "Ворскла" невдало виступала чи перебувала за крок до вильоту з вищої ліги.

Але він завжди нас підтримував. Від передавав свої позитивні емоції кожному з гравців. Він був не тільки нашим президентом, але і другом. Близько знав кожного з футболістів. І робив все можливе, щоб кожен гравець, який одягав футболку "Ворскли" почував себе тут, як вдома. І щоб його ніщо не відволікало від футболу."

Команда буде присутня на похоронах?

"Обов'язково. Домовимося з тренером і керівництвом і всі разом підемо. Підтримаємо сім'ю Олега Мейдановича. Нам дуже важко, а близьким покійного тим більше. Життя триває, але ми завжди будемо пам'ятати нашого президента. Сьогодні я попросив хлопців, щоб вони, коли взувають бутси на тренування чи матч згадували його."

Як тренер Василь Сачко налаштовував сьогодні команду на гру?

"Ми всі дорослі люди і розуміємо, що у нас сталося горе. Тренер старався кожного футболіста підтримати словами. Як я вже казав, ми намагалися грати, але не у всіх це вийшло. У нас була дуже важка субота. Ми приїхали в Київ і не знали чи буде матч. У підсумку вирішили, що потрібно грати.

Зараз у вашій країні, точніше у нашій, адже я живу в Україні вже 9 років, складний період. Війна. А в нас подвійний удар. Не стало президента. Але треба жити далі, дивитися вперед і надіятися на кращі часи."

У "Ворсклі" є багато молодих гравців. Їм важче переживати ці події?

"Звичайно. Я, як досвідчений футболіст, старався зайти до кожного гравця, заспокоїти і підтримати. Молодих більше переповнюють емоції, які заважають на полі."

Буквально за кілька днів до старту чемпіонату вирішили, що він пройде за традиційною схемою у два кола.

"Це оптимальне рішення. Я не бачу сенсу у варіанті, який запропонував донецький "Шахтар". А два кола можна грати. Також додали більше матчів у Кубку України. Сподіваюсь, у наступному сезоні у нас знову буде 16 команд."

Що у вас з ногою?

"Коліно трохи напухло (до ноги прикладений компрес з льодом). Сподіваюсь, що все буде добре".

Нагадаємо, Олега Бабаєва застрелили в суботу пострілом в груди біля власного дому. Його поховають у вівторок у місті Кременчук, де Олег Мейданович був мером.

Зараз ви читаєте новину «"Постараємось виконати ті завдання, які нам поставив Бабаєв" - капітан "Ворскли"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути