пʼятниця, 05 вересня 2014 14:15

"Після 15 хвилин гри я зрозумів, що швейцарцям нічого не світить" - Грачов

"Після 15 хвилин гри я зрозумів, що швейцарцям нічого не світить" - Грачов
Фото: shahta.org

Молодіжна збірна України здолала в Черкасах однолітків із Швейцарії з рахунком 2:0 і вийшла в раунд плей-офф чемпіонату Європи. Гру прокоментував колишній форвард донецького "Шахтаря", футбольний експерт Віктор Грачов.

"Мені сподобався рівень гри продемонстрований нашою командою. Зазвичай матчі молодіжних команд рідко бувають видовищними. Але цю гру наша збірна провела на одному диханні, – каже він. – Був справжній пресинг упродовж усієї гри, гарні комбінації й зразковий вихід із оборони в атаку у виконанні наших гравців. Швейцарцям навряд чи вдалося би уникнути розгрому, якби у нападника Пилипа Будківського було трохи менше технічного браку. Ранній гол вселив у нашу команду упевненість. А після перегляду 15 хвилин матчу стало зрозуміло, що швейцарцям у цій грі нічого не світить. Я пам'ятаю минулорічну гру цих збірних у Швейцарії. Минулого року господарі поля виглядали набагато краще. Відтоді наша збірна суттєво додала – майже всі гравці є основними у своїх клубах. А швейцарці залишилися тупцювати на місці".

Віктор Олександрович відзначає прогрес українського футболу на юнацькому й молодіжному рівні.

"Десь із кінця 90-х років минулого століття власники клубів почали приділяти суттєву увагу дитячому футболу. До того все трималося на багажі СРСР. І ось приходять перші плоди. Наша збірна до 19 років виграла першість Європи в 2009 році. За два роки у фінальну частину європейської першості пробилася наша молодіжна. Тепер ось черговий успіх. Не випадково кістяк теперішньої національної команди складають вчорашні гравці молодіжки", - підкреслив Грачов.

Останню гру групового турніру першості Європи наша збірна проведе проти команди Ліхтенштейна. Матч відбудеться в Черкасах.

Зараз ви читаєте новину «"Після 15 хвилин гри я зрозумів, що швейцарцям нічого не світить" - Грачов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути