пʼятниця, 19 серпня 2016 09:02

"Поки що ми продовжимо грати з одним нападником" - Фонсека

"Поки що ми продовжимо грати з одним нападником" - Фонсека
shakhtar.com

Наставник донецького "Шахтаря" Паулу Фонсека оцінив гру Факундо Феррейри у матчі проти "Істанбул Башакшехир" та назвав оптимальну схему для "гірників".

Нагадаємо, вчора "Шахтар" обіграв "Істанбул" з рахунком 2:1 у першому матчі раунду плей-оф Ліги Європи.

"Ми здобули перемогу у чудовому матчі. Практично весь поєдинок ми провели на половині поля суперника і близько біля воріт "Істанбула". Також ми дуже добре показали себе у захисті. Ми двічі відзначилися у першому таймі і могли забивати більше.

У другому таймі ми також показали досить хорошу гру, створили моменти і могли їх реалізувати. На жаль, трапилася ця ситуація з пенальті. Окрім 11-метрового удару суперник практично не загрожував нашим воротам. Хочу привітати команду із сьогоднішнім матчем. Ця перемога заслужена."

- Чи задоволені ви грою Факундо Феррейри у цьому матчі?

- "Я дуже задоволений тим, як він діяв. Він чудово виконав свою роботу. Факундо багато і якісно працював. Він заслужив сьогодні вийти у стартовому складі. Феррейра професіонал і за час спільної роботи він показав, що заслуговує місця в основі. Ще раз зазначу, що я задоволений його грою. Як і діями всієї команди."

- Ви виставили той самий склад, який був оптимальним за Мірчі Луческу. Це перестраховка після невдалого матчу з "Янг Бойз" чи збіг?

- "Я роблю свій вибір на гру по тому, як гравці себе проявляють за останній тиждень перед матчем. Це ніяк не пов'язано з минулим. Таке моє бачення. Я йому довіряю. Саме так визначається стартовий склад на конкретний матч."

- Яку схему ви зараз вважаєте оптимальною для "Шахтаря" - 4-4-2 чи 4-2-3-1?

- "Зараз у деяких матчах ми використовуємо формацію з одним нападником. Команда добре себе показує. Поки що ми продовжимо грати за такою ж системою. Але все залежатиме від гри. Якщо вона вимагатиме двох нападників, то я їх виставлю на матч.

Найважливіше — це не схема, а динамічність команди. Головне, щоб ми показували якісний футбол і створювали велику кількість моментів, незалежно від суперника."

- Даріо Срна зіграв 500-й матч за "Шахтар". Як команда відреагувала на цю подію?

- "Я якраз хотів присвятити сьогоднішню перемогу саме Даріо. Це - величезне досягнення. Не кожен гравець може похвалитися тим, що зіграв стільки матчів за один клуб. Ми дуже пишаємося Даріо. Думаю, в його кар'єрі буде ще багато ігор за "Шахтар".

Можу вас запевнити, що команда не забула про це свято. Ми зробили Даріо заслужений подарунок. Я розумію, що ви всі хочете дізнатися, що саме ми йому подарували. Але я не можу цього сказати. Ви можете запитати про це в Даріо. Якщо він захоче, то вам розповість."

- Сьогодні трійка атакувальних півзахисників (Тайсон, Марлос, Коваленко) часто мінялися місцями. Чи варто очікувати, що вони робитимуть це ще активніше?

- "У принципі, ми завжди показуємо такий атакувальний футбол. Навіть у тих матчах, які нам не вдалося виграти. Динамічність та мобільність гравців та команди загалом — це дуже добре. Ми хочемо домінувати, володіти м'ячем і створювати якомога більше моментів біля воріт суперника."

Додамо, що матч-відповідь пройде 25 серпня у Львові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Матч з "Янг Бойз" - дуже хороший урок і показник, як не потрібно робити" - Фонсека

Зараз ви читаєте новину «"Поки що ми продовжимо грати з одним нападником" - Фонсека». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути